Πρώτος σε ψήφους ο Θεόδωρος Τρύφων στις εκλογές στον ΣΕΒ

Πρώτος σε ψήφους ο Θεόδωρος Τρύφων στις εκλογές στον ΣΕΒ

Άνετα επικράτησε στις εκλογές για την προεδρία του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συγκεντρώνοντας ποσοστό 76% έναντι 24% της Ιουλίας Τσέτη, με την οποία και αναμετρήθηκε. Στις εκλογές, στις οποίες για πρώτη φορά στα 117 χρόνια ιστορίας του ΣΕΒ στήθηκαν κάλπες, συμμετείχαν 566 εκ των 850 άμεσων μελών του Συνδέσμου. Oι εκλογές στον ΣΕΒ  είχαν και έναν εκπρόσωπο της Λέσβου, τον γνωστό φαρμακοβιομήχανο της ELPEN Θεόδωρο Τρύφων ο οποίος μάλιστα ήρθε πρώτος σε ψήφους με την παράταξη Θεοδωρόπουλου.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά τις 9 χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που έφεραν φαβορί των εκλογών και με μεγάλη διαφορά τον ισχυρό άνδρα της Bespoke SGA και επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΕΒ.

Σε μια εκλογική διαδικασία, που κράτησε σχεδόν 12 ώρες, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος  σάρωσε στις εκλογές του ΣΕΒ, καταγράφοντας ποσοστό 76% έναντι 24% της Ιουλίας Τσέτη.  Κέρδισε πάνω από δύο στις τρεις ψήφους των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.

Ο  Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει το «τιμόνι» της σημαντικότερης εργοδοτικής ένωσης της χώρας για τα επόμενα δύο χρόνια, διάστημα πολλαπλών προκλήσεων για την ελληνική βιομηχανία. Θέσεις αντιπροέδρων αναλαμβάνουν οι Ράνια Αικατερινάρη, Ευτύχιος Βασιλάκης και Ανδρέας Σιάμισιης. Γενικός γραμματέας εξελέγη η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και ταμίας ο Μάρκος Βερέμης. Τα μέλη του ∆.Σ. συμπληρώνονται από τους Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίνικο Καλλίνικο, Νάγια Καλογεράκη, Ιωάννη Καραγιάννη, Νικόλαο Καυκά, Πάνο Κυριακόπουλο, Φίλιππα Μιχάλη, Αριστοτέλη Παντελιάδη, Γεώργιο Περιστέρη, Κυριάκο Σαμπατακάκη, Μενέλαο Τασόπουλο, Θεόδωρο Τρύφων, Ευάγγελο Χρυσάφη και Βασίλειο Ψάλτη.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν ως απλά μέλη αλφαβητικά οι:

Η Πέγκυ Αντωνάκου, επικεφαλής της Google στην Ελλάδα

Ο ε manager της Goldair Καλλίνικος Καλλίνικος πήρε 234 ψήφους

Η Chief Operating Officer στην Coca-Cola HBC, Νάγια Καλογεράκη πήρε 256 ψήφους.

Ο Ιωάννης Καραγιάννης, επικεφαλής της Olympia Group

Ο Νικόλαος Καυκάς, της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών

Ο Πάνος Κυριακόπουλος του Χρυσού Οδηγού

Η Φίλιππα Μιχάλη της ΝΝ

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης  της METRO πήρε 304 ψήφους.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ, ο Γεώργιος Περιστέρης έλαβε 281 ψήφους.

Ο Κυριάκος Σαμπατακάκης της Accenture

Ο Μενέλαος Τασόπουλος από την Παπουτσάνης πήρε 247 ψήφους

Ο πολύπειρος Θεόδωρος Τρύφων της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας ELPEN πήρε 317 ψήφους.

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης, κορυφαίο στέλεχος της METLEN Energy & Metals / Μυτιληναίος, πήρε 223 σταυρούς

Τέλος, ο Βασίλειος Ψάλτης, CEO της Alpha Bank πήρε 283.

Δεν εξελέγησαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος  της ΒΙΑΝΕΞ, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου της Ideal, ο Κωνσταντίνος Νεμπής του ομίλου ΟΤΕ, κλπ.

Πηγή: mononews.gr

To top