Πανελλήνιες εξετάσεις : Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες

Πανελλήνιες εξετάσεις : Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες

H αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των φετινών βαθμολογιών των περίπου 90.000 υποψηφίων Λυκείου στα υποχρεωτικά μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκίνησε. Η ανακοίνωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι τις 25 Ιουνίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο gov.gr. ούτως ώστε να λάβουν με sms ενημέρωση για τις βαθμολογίες τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2024 καθώς και για τη Σχολή / Τμήμα Επιτυχίας τους.

Η διαδικασία

Οι  Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόλις παραλάβουν όλα τα δέματα με τα αποκόμματα των τετραδίων και τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, των υποψηφίων, και θα τα παραδώσουν στους διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Εκείνοι μαζί με ένα μέλος του συλλόγου διδασκόντων, πρέπει να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία του Λυκείου με το οικείο βαθμολογικό κέντρο.

Στη συνέχεια οι διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες μόνο τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Την ίδια ώρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν σε όσους υποψηφίους έχουν δηλώσει σχετικά μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

To top