Λήμνος: Εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών

Λήμνος: Εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών

Ο Δήμος Λήμνου, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμμετέχει ενεργά στην Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών. Η εκστρατεία υλοποιείται από το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών. Τα αντιβιοτικά αποτελούν σημαντικά φάρμακα που μπορούν να σώσουν ζωές, αλλά η υπερβολική ή λανθασμένη τους χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ανθεκτικότητα των βακτηρίων. Η εκστρατεία διδάσκει στα παιδιά πότε και πώς να χρησιμοποιούν τα αντιβιοτικά σωστά, συμβάλλοντας στην πρόληψη της εξάπλωσης της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά.

Η Συντονίστρια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου, Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός, συνέβαλε ενεργά στην εκστρατεία δημιουργώντας ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννας Μπουλντούμη, το οποίο προσφέρθηκε αφιλοκερδώς για να ενισχύσει τον σκοπό της εκστρατείας.

Το βίντεο και το βιβλίο “Ποιος παγίδεψε την Πενικιλλίνη;” είναι διαθέσιμα online και μπορούν να προβληθούν και να διαβαστούν δωρεάν στους παρακάτω συνδέσμους: · Βίντεο: https://youtu.be/0QaoUn0XgdU

· Βιβλίο: https://limnos.gov.gr/wp-content/uploads/2024/06/5.1.peny_killini_layout.pdf

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας, ο Δήμος Λήμνου παραχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα του βίντεο στο ΕΔΔΥΠΠΥ με σκοπό να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Δικτύου της Ελλάδας, με στόχο να φτάσει σε κάθε μαθητή και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών.

Ενθαρρύνουμε όλους τους φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς να αξιοποιήσουν το βίντεο “Ποιος παγίδεψε την Πενικιλλίνη;” στις δικές τους εκπαιδευτικές προσπάθειες. Μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας γνωρίζουν τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών και συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας

To top