Λήμνος: Ένας χρόνος χωρίς τη Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου

Λήμνος: Ένας χρόνος χωρίς τη Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το θάνατο της διακεκριμένης Λημνιάς λογοτέχνιδας Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου και η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της μεταξύ άλλων πως η ανάμνησή της παραμένει πάντοτε ζωντανή στις καρδιές όλων.

Αναλυτικά η δήλωση της Δημάρχου Λήμνου Ελεονώρας Γεώργα είναι η εξής:

«Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από την ημέρα που η Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου έφυγε από τη ζωή, στις 17 Ιουνίου 2023, βυθίζοντας στη θλίψη εμάς τους συντοπίτες της στη γενέτειρά της Λήμνο, αλλά και όλους όσοι θαύμασαν το έργο και την προσωπικότητά της.

Ξεχώρισε για την πολύτιμη προσφορά της στον κόσμο των γραμμάτων, μέσα από το πλούσιο και πολύτιμο έργο της και τις δραστηριότητές της, τη λογοτεχνική της δεινότητα αλλά και τη μοναδική της προσωπικότητα, που έλαμψε έως το τέλος της ζωής της, εντός και εκτός συνόρων.

Η Λήμνος υπήρξε για εκείνην ο πολυαγαπημένος γενέθλιος τόπος της και η μόνιμη έγνοια της. Η δωρεά της βιβλιοθήκης της στον Δήμο Λήμνου, αλλά και η πρωτοβουλία της για τη δημιουργία λέσχης βιβλίου αποτέλεσαν το επισφράγισμα της μεγάλης αγάπης της για το νησί και τους ανθρώπους του.

Είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη και την προσφορά της. Η ανάμνησή της να παραμένει πάντοτε ζωντανή στις καρδιές μας».

To top