Συμμορία «των τεσσάρων» ταυτοποιήθηκε για πέντε διαρρήξεις στη Μυτιλήνη

Συμμορία «των τεσσάρων» ταυτοποιήθηκε για πέντε διαρρήξεις στη Μυτιλήνη

Μια συμμορία τεσσάρων ατόμων – δυο άνδρες 20 και 47 ετών και δυο γυναίκες 28 και 17 ετών διαπίστωθηκε ότι εμπλέκονται κατά περίπτωση σε σειρά διαρρήξεων που έγιναν σε σπίτια στη Μυτιλήνη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Έπειτα από  συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 04-06-2024 έως 13-06-2024 στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα (20χρονος, 47χρονος, 28χρονη και 17χρονη) για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, τρείς (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν προχθές (13-06-2024) στη Μυτιλήνη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής (τετελεσμένης και σε απόπειρα) και της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, την 12-06-2024, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, μπήκαν σε σπίτι στη Μυτιλήνη από ανασφάλιστη είσοδο και έκλεψαν ν κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα, 200 ευρώ και τραπεζική κάρτα με την οποία αργότερα πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης, συνολικής αξίας 130-ευρώ.

Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε επίσης ότι, ο 20χρονος ενέχεται σε τέσσερις (4) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα σε σπίτια  στη Μυτιλήνη, απ’ όπου έκλεψε κινητό τηλέφωνο, τσιγάρα αξίας 500-ευρώ, ζευγάρι ακουστικά, δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (Usb Sticks), 500 ευρώ και κοσμήματα αξίας -4.000- ευρώ.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος μίας ακόμη ς (44χρονης), γονέα της ανήλικης δράστιδας, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ο 47χρονος.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε κινητό τηλέφωνο εκ των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

 

To top