Παραδόθηκε η μελέτη για το δρόμο Εφταλού – Σκάλα Σκαμνιάς

Παραδόθηκε η μελέτη για το δρόμο Εφταλού – Σκάλα Σκαμνιάς

Παραδόθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στους Προέδρους των Κοινοτήτων Μήθυμνας, Αργένου, Λεπέτυμνου και Σκαμνιάς, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλου Ελευθερίου, η τεχνική μελέτη και η εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) του έργου ασφαλτοστρώσεως της υφιστάμενης χαράξεως της παραλιακής οδού Εφταλούς – Σκάλας Σκαμνιάς, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο 1.400.000 €.

Το μήκος του δρόμου στο οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις από την διασταύρωση προς Θερμές Πηγές Εφταλούς έως και το Δυτικό κομμάτι της Σκάλας Σκαμνιάς είναι 9 χιλιόμετρα.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια δέσμευση μας η οποία υλοποιείται. Ο δρόμος είναι δημοτικός αλλά αυτό δεν μας απέτρεψε από το να προχωρήσουμε τις διαδικασίες και υπογράφοντας προσεχώς μια προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου να τον ανακατασκευάσουμε. Θεωρούμε ότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο υποδομής όχι για την περιοχή αλλά για όλη την Λέσβο και θα δώσει μεγάλη ώθηση στον τουρισμό. Θα εξυπηρετήσει και τον πρωτογενή τομέα. Ευχαριστώ τον κ. Χατζηκυριαζή που επιμελήθηκε για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που τις «έτρεξαν». Αυτό το έργο, ο δρόμος παραλιακά από Σίγρι προς Ερεσό που επίσης μελετάται από μας, το Μεγαλοχώρι – Αγιάσο που θα ξεκινήσει και αυτό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, είναι έργα που εδώ και δεκαετίες ζητάνε οι τοπικές κοινωνίες. Τις ακούσαμε και τα υλοποιούμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων δήλωσε:

« Πράγματι είναι ένα έργο πνοής γιατί θα συνδέσει δυο κατεξοχήν τουριστικές περιοχές, θα ενισχύσει τις όμορες κοινότητες και είναι ένα αίτημα δεκαετιών από το σύνολο των κατοίκων και των φορέων. Ήταν μια προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη ο οποίος από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε μας έδωσε τις κατευθύνσεις για να προχωρήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Ξεκινήσαμε το Νάπη – Πελόπη, προχωρήσαμε την μελέτη για το δρόμο της Σκαμνιάς, το επόμενο διάστημα θα εγκαταστήσουμε ανάδοχο στο Αμπελικό – Σταυρός, ξεκινάμε άμεσα τις συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, «τρέχοντας» παράλληλα και άλλα έργα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη τόσο προς το πρόσωπο μου όσο και προς τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσουν όλα αυτά τα έργα».

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας δήλωσε:

« Πριν από ένα χρόνο κάποιοι μας κατηγορούσαν και μάλιστα δημόσια ότι αδιαφορούμε για την κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου. Στην προσπάθεια μας να εξηγήσουμε πως ο δρόμος είναι δημοτικός παρόλαυτα μόνο αδιαφορία δεν δείχνουμε, μας επιτέθηκαν ακόμη περισσότερο. Σήμερα νομίζω όλοι αυτοί πήραν την απάντηση τους με τον καλύτερο τρόπο. Η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχουν αποδείξει πως δεν μένουν σε αρμοδιότητες και αφουγκράζονται τα θέλω των τοπικών κοινωνιών».

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας δήλωσε:

Ο Πρόεδρος Σκαμνιάς Βασίλης Καπηλάρης δήλωσε:

« Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη γιατί έκανε πράξη την δέσμευση του και προχωρά ένα έργο που θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή μας. Ευχαριστώ και τον κ. Χατζηκυριαζή γιατί από την πρώτη στιγμή είναι κοντά μας».

Ο Πρόεδρος του Λεπέτυμνου Θεμιστοκλής Καμμένος δήλωσε:

« Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έμεινε στα λόγια και έκανε πράξη την δέσμευση του. Είναι ένα έργο που το περιμέναμε χρόνια και επιτέλους έφτασε η ώρα να γίνει. Η συνέπεια λόγων και πράξεων χαρακτηρίζει τον Περιφερειάρχη».

Ο Πρόεδρος της Αργένου Βασίλης Τερζής δήλωσε:

« Διαψεύστηκαν όλες εκείνες οι Κασσάνδρες που προεκλογικά διέδιδαν πως ο δρόμος δεν θα γίνει και θα μείνει στα χαρτιά. Η σημαντικότητα του έργου είναι γνωστή όπως επίσης και το γεγονός πως αποτελεί εδώ και δεκαετίες αίτημα όλης της περιοχής. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη γιατί απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και στους ανθρώπου της».

Ο Πρόεδρος της Μήθυμνας Νικόλαος Βασιλείου δήλωσε:

« Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την εξέλιξη αυτή. Ο δρόμος από την Εφταλού προς την Σκαμνιά δίνει αναπτυξιακές προοπτικές και σίγουρα με την ολοκλήρωση του θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή».

Ο Δημήτρης Ακριώτης από πλευράς της Τεχνικής Υπηρεσίας δήλωσε:

« Όταν ανέλαβε ο Περιφερειάρχης τα καθήκοντα του ακολουθήσαμε μια διαφορετική προσέγγιση στα έργα καθώς είχε την δική του λογική η οποία αποδείχτηκε και οικονομικότερη και λιγότερο χρονοβόρα. Και αυτό γιατί ενώ μέχρι τότε αναλάμβαναν τις μελέτες εξ ολοκλήρου τα μεγάλα γραφεία εκτός νησιού. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να σπάσουμε τα κομμάτια των μελετών και να ανατίθενται σε τοπικούς μελετητές. Έτσι εξοικονομήσαμε και χρόνο και χρήμα. Για παράδειγμα αυτή η μελέτη που παραδίδουμε ενώ κανονικά θα στοίχιζε 50.000 € το χιλιόμετρο δηλαδή σύνολο 450.000 €, εμείς την κάναμε με λιγότερο από 100.000 € και πιο γρήγορα».

To top