Παναγιώτης Παρασκευαΐδης: «Υπάρχει ανάγκη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Πρωτογενούς τομέα και Τουρισμού»

Παναγιώτης Παρασκευαΐδης: «Υπάρχει ανάγκη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Πρωτογενούς τομέα και Τουρισμού»

Στον εορτασμό του Αγίου Λουκά στην Τοπική Κοινότητα Πελόπης παρευρέθηκε ο Βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, την Τρίτη 11 Ιουνίου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους του χωριού. Εν συνεχεία, μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Κάπης και στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάπης όπου είχε Συνάντηση Εργασίας με τον Διευθυντή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, που περιλαμβάνουν το ελαιοτριβείο, την μονάδα εμπορίας ζωοτροφών, την τυποποίηση ελαιολάδου, το σύγχρονο παραληπτήριο γάλακτος, δυναμικότητας 18 τόνων ημερησίως καθώς και το πρατήριο πώλησης τοπικών προϊόντων. Μια Συνεταιριστική Μονάδα που καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με φωτοβολταϊκό σύστημα και έχει φθάσει σε αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών 8 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελώντας πυλώνα ανάπτυξης και στήριξης των αγροτών της περιοχής.

Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι παράλληλα ενημερώθηκαν για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή, για τα παραπάνω προβλήματα.

Ο Βουλευτής, με τη σειρά του, συνεχάρη τα στελέχη και το Διοικητικό Συμβούλιου του Συνεταιρισμού και υποσχέθηκε συνεχή επαφή και συνεργασία, ανταπόκριση και στήριξη σε κάθε αναπτυξιακό τους βήμα, επισημαίνοντας την ανάγκη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ του Πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού αλλά και την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων, των εναπομεινάντων Παραγωγικών Συνεταιρισμών, για την δημιουργία οικονομιών κλίμακας, που θα μπορούν να σταθούν στον έντονο ανταγωνισμό.

To top