Παρουσίαση του βιβλίου «Θάνατοι στη χούντα-δολοφονίες-αντιδικτατορική δράση-ύποπτοι θάνατοι κατά την περίοδο 1967-1974 »

Παρουσίαση του βιβλίου «Θάνατοι στη χούντα-δολοφονίες-αντιδικτατορική δράση-ύποπτοι θάνατοι κατά την περίοδο 1967-1974 »

Το Εργαστήριο Κριτικής Εγκληματολογικής Μελέτης και Έρευνας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας, οι Εκδόσεις «Τόπος» και το Βιβλιοπωλείο Book and Art, διοργανώνουν την εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βεριώνη: «Θάνατοι στη χούντα-δολοφονίες-αντιδικτατορική δράση-ύποπτοι θάνατοι κατά την περίοδο 1967-1974», την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 8.μ.μ., στην Κλιματιζόμενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Μικράς Ασίας 2- στη Μυτιλήνη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν : ο Στράτος Γεωργούλας Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκ μέρους δε των ΦΙΜΠΟΔ ο Απόστολος Κομνηνάκας συντ. Δικηγόρος και ο Δούκας Αλβανός συντ. Δημοσίου.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Αγγελική Τουραμάνη, Αναστασία Τσάτσου, Ανθή Δαφιώτη, Ελένη Αχλάτη, Ιωάννα Βερβερίδου, Φιλιώ Εγγλέζου και Φιλιώ Κύρκου, θα αφηγηθούν μερικά στοιχεία από τη ζωή και το θάνατο των επτά συντοπιτών μας που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. -Ο Συγγραφέας Δημήτρης Βεριώνης, θα αναφερθεί σε όσα αντιμετώπισε στην μακρόχρονη έρευνά του, καθώς και σε περιπτώσεις τοπικού ενδιαφέροντος. -Θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις συγγενών συντοπιτών μας θυμάτων και θα αναφερθούν στοιχεία για ακόμα έναν ύποπτο θάνατο στρατιώτη, από το Μεγαλοχώρι Πλωμαρίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Μπουρνούς μέλος του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974.

To top