Πρώτη Παιχνιδιάδα Νηπιαγωγείων για το Δήμο Μυτιλήνης

Πρώτη Παιχνιδιάδα Νηπιαγωγείων για το Δήμο Μυτιλήνης

Την 1η Παιχνιδιάδα, διοργάνωσε πιλοτικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης, για τα νηπιαγωγεία της πόλης της Μυτιλήνης, στις 5 Ιουνίου 2024, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Ο σκοπός της δράσης ήταν η μύηση των μικρών μας μαθητών στα Ολυμπιακά ιδεώδη και τον κόσμο του αθλητισμού, καθώς η άθληση μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους.

Βασικός σκοπός των αθλητικών αυτών δραστηριοτήτων είναι η χαρά, η διασκέδαση, η συμμετοχή, η συνεργασία και η απόκτηση θετικών εμπειριών επιτυχίας μέσα από τη γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με το συναρπαστικό άθλημα του κλασικού αθλητισμού. Στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα ακόλουθα νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης:
1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 3ο Νηπιαγωγείο, 5ο Νηπιαγωγείο, 6ο Νηπιαγωγείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 8ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο, 13ο Νηπιαγωγείο, 14ο Νηπιαγωγείο, Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας και τα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία «Παραμυθένιος Κόσμος», «Μητέρα» και «Μαγικός Αυλός».

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Χριστόφα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δήσσο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Δήμου Μυτιλήνης κ. Κοτσώνη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιακουμή, την Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης κα. Βαλάκου, τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κ. Βούλγαρη, τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κ. Θεοφανέλλη, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκ/σης Λέσβου.

Επίσης ευχαριστεί θερμά για την άψογη διοργάνωση αυτών των αθλητικών δράσεων τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους Νηπιαγωγούς που συμμετείχαν. Η αφοσίωσή τους, η δημιουργικότητά τους και η υπομονή τους έκαναν αυτές τις δράσεις μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας. Η μεταξύ τους συνεργασία και ο άριστος συντονισμός ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία της 1ης Παιχνιδιάδας. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών μας ήταν η καλύτερη επιβράβευση για όλους.

Τέλος, ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την αρωγή τους, το Χαμόγελο του Παιδιού για τη διάθεση ασθενοφόρου, την εταιρία “Elaitis Catering’’ για την προσφορά υγιεινών τροφίμων στα νήπια, την πλατφόρμα Online Delivery ‘’φαγί.gr’’ για την επένδυση της διοργάνωσης με επιλεγμένη μουσική, καθώς και την ΗΧΩ Α.Ε.

To top