Δήμος Μυτιλήνης: Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημοτικό Στάδιο για τις ευπαθείς ομάδες λόγω καύσωνα

Δήμος Μυτιλήνης: Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημοτικό Στάδιο για τις ευπαθείς ομάδες λόγω καύσωνα

Μέτρα προστασίας κατά του καύσωνα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, παίρνει σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου και αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου, ο Δήμος Μυτιλήνης, καθώς, σύμφωνα με δελτίο καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως αυτό έχει προωθηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην περιοχή των διοικητικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες. Ένα από τα μέτρα  είναι η διάθεση κλιματιζόμενης αίθουσας στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Αναλυτικά τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ διατίθεται κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ως χώρος διημέρευσης ευπαθών συνδημοτών μας.

2. Ορίζονται υπεύθυνοι για τον συντονισμό δράσεων και επικοινωνία οι κάτωθι:

– Για τη Δ.Ε. Μυτιλήνης οι δημοτικοί υπάλληλοι Ιγνάτιος Μιλτιάδου και Ηρακλής Χατζηεμμανουήλ με τηλέφωνο επικοινωνίας το 6930080251

– Για τη Δ.Ε. Αγιάσου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου Κώστας Ρούσσας με τηλέφωνο επικοινωνίας το 6983506403

– Για τη Δ.Ε. Γέρας ο Αντιδήμαρχος Γέρας Παναγιώτης Σεκερτζής με τηλέφωνο επικοινωνίας 6971696006

– Για τη Δ.Ε. Ευεργέτουλα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευεργέτουλα Αντώνης Δάλας με τηλέφωνο επικοινωνίας 6947403468

– Για τη Δ.Ε. Λουτροπόλεως Θερμής ο Αντιδήμαρχος Λουτροπόλεως Θερμής Χρήστος Τσιβγούλης με τηλέφωνο επικοινωνίας 6945261730

– Για τη Δ.Ε. Πλωμαρίου ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Μαλλιαρός με τηλέφωνο επικοινωνίας 6948510652

Οι υπεύθυνοι συντονιστές θα είναι διαθέσιμοι (κατά το ανωτέρω διάστημα) για άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και εθελοντική ομάδα υποστήριξης προκειμένου να εντοπιστούν ευπαθείς δημότες, που χρήζουν προστασίας.

Ειδικά όσον αφορά τις Δημοτικές Ενότητες και τους οικισμούς πέραν της πόλης της Μυτιλήνης θα ανοίξουν κλιματιζόμενες αίθουσες εφόσον αυτό απαιτηθεί, έπειτα από σχετική συνεννόηση των αντίστοιχων χωρικών Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Επιπλέον, σε περίπτωση που απαιτηθεί στη διαχείριση ζητημάτων προστασίας των ευπαθών συμπολιτών μας θα συνδράμει και το Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην περίπτωση που απαιτηθεί παράταση του διαστήματος λήψης των παραπάνω μέτρων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα μπορείτε να βρείτε και στο φυλλάδιο που είναι αναρτημένο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/dmkausonas

To top