1 εκατ. ευρώ για τέσσερα έργα στον Δήμο Μυτιλήνης από το Υπουργείο Μετανάστευσης

1 εκατ. ευρώ για τέσσερα έργα στον Δήμο Μυτιλήνης από το Υπουργείο Μετανάστευσης

Επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 2,26 εκατομμυρίων ευρώ σε πέντε νησιωτικούς Δήμου εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με απόφαση του Υπουργού Δημήτρη Καιρίδη, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Συγκεκριμένα, οι Δήμοι Μυτιλήνης, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Λέρου και Γαύδου, επιδοτούνται με επιπλέον 2.330.279,90€ εκ. ευρώ συνολικά, για έργα και εξοπλισμό, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν, κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Ο Δήμος Μυτιλήνης έλαβε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση ύψους 1.028.000 ευρώ για την επισκευή κτιρίου παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για τη δημιουργία τοπικού κέντρου πληροφόρησης, για την ανακατασκευή δημοτικής οδού Μόριας – Παναγιούδας, για τη μελέτη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου Θέρμης και για την ανακατασκευή τμήματος πλακόστρωτου στην πλατεία εκκλησίας Παναγιούδας.

Συγκεκριμένα: 

Δήμος Μυτιλήνης

Επισκευή κτιρίου παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για τη δημιουργία τοπικού κέντρου πληροφόρησης
548,000,00 €

Ανακατασκευή δημοτικής οδού Μόριας – Παναγιούδας
65.000,00 €

Μελέτη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου Θέρμης
350.000,00 €

Ανακατασκευή τμήματος πλακόστρωτου στην πλατεία εκκλησίας Παναγιούδας
65.000,00€

Σημειώνεται ότι το συνολικό ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ. Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιδοτείται, για πρώτη φορά, ο Δήμος Γαύδου, ο μικρότερος Δήμος της Ελλάδας στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, για την επιδότηση και Δήμων που δεν έχουν δομές φιλοξενίας και ταυτοποίησης, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, βρίσκονται στη διαδικασία εξέτασης και έγκρισης αιτήματα από Δήμους της Κρήτης και νησιών στα Δωδεκάνησα και το Βόρειο Αιγαίο.

 

 

To top