Τσακαλώτος :«Για να συγκλίνει ο αριστερός χώρος χρειάζεται συμφωνία σε κάποιες θέσεις όχι βιντεάκια τύπου lifestyle»

Τσακαλώτος :«Για να συγκλίνει ο αριστερός χώρος χρειάζεται συμφωνία σε κάποιες θέσεις όχι βιντεάκια τύπου lifestyle»

O πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος επισκέφθηκε τη Λέσβο στο πλαίσιο περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών. Σε συνέντευξή του στον Αίολο μίλησε για την  ανάγκη τα κόμματα του προοδευτικού αριστερού χώρου να συγκλίνουν με κοινές θέσεις και προτάσεις απέναντι στην κυβέρνηση ούτως ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση που υπάρχει σήμερα να γίνει πολιτική, εστιάζοντας όπως τονίζει σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα. «Δεν συμφωνώ με την κριτική στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η δεύτερη πιο φτωχή χώρα και έχουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που δεν θα μπορέσει να το αλλάξει αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά . «Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό κράτος που στην Μυτιλήνη θα κάνει ουσιαστικές επενδύσεις όχι μόνο κέντρα υποδοχής» τονίζει ο ίδιος. Αναφερόμενος στις διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ένα «προσωποπαγές κόμμα».

«Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι το 80% των εργαζομένων πρέπει να καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις. Στην Ελλάδα δεν νομίζω να είναι πάνω από 10 -15% . Αυτό η ΝΔ το πολεμάει ενώ είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Εμείς λέμε να μη μείνουμε στην Ευρώπη μόνο για τα κακά να αξιοποιήσουμε και ορισμένα καλά της Ευρώπης» τονίζει σε άλλο σημείο σχετικά με την κρίση και τους χαμηλούς μισθούς.

«Υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην κοινωνική αντιπολίτευση που την είδαμε στα Τέμπη στους αγρότες και η πολιτική αντιπολίτευση. Για να συγκλίνει αυτός ο  αριστερός χώρος πρέπει να υπάρχει συμφωνία σε κάποιες θέσεις . Αλλά όχι βγάζοντας βιντεάκια τύπου lifestyle».

To top