Λήμνος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Λήμνος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκδήλωση ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Λήμνου, την Κυριακή 2 Ιουνίου, στο «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλιόπης», σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Σύλλογο «Ενεργοί Πολίτες». Την ημέρα αυτή το κέντρο θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.,μ.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, που στεγάζεται στο κτίριο του δημοτικού σχολείου, και να ενημερωθούν για το φυσικό πλούτο της περιοχής και την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του. Η ξενάγηση θα γίνει στα Ελληνικά και Αγγλικά και έχει επίσης ως στόχο να τονίσει την αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλιόπης ως χώρος και αφετηρία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Καθιερώθηκε το 1973 και από τότε έως σήμερα φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με κεντρικό σύνθημα n “Our land. Our future. We are #GenerationRestoration.”, προτρέπει σε μια παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος με μέτρα και έργα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Εκατομμύρια άνθρωποι από περισσότερες από 150 χώρες θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της.

To top