Ανοιχτά από σήμερα τα μικροβιολογικά εργαστήρια στη Λέσβο

Ανοιχτά από σήμερα τα μικροβιολογικά εργαστήρια στη Λέσβο

Στην κανονική τους λειτουργία επανέρχονται όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια της Λέσβου από σήμερα, μετά από σχετική απόφαση του κλάδου, που ελήφθη μετά από διαδικτυακή συνεδρίαση εκπροσώπων του κλάδου από όλη την Ελλάδα, έπειτα από περίπου 20 ημερών αποχής και κινητοποιήσεων των εργαστηριακών γιατρών διεκδικώντας την κατάργηση του clawback και των μέτρων που επιβλήθηκαν την περίοδο της κρίσης έχοντας οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τα εργαστήρια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η μικροβιολόγος Φεβρωνία Κανταρτζή: «Ο αγώνας για μείωση των χρεών και υπογραφή συλλογικής σύμβασης δεν σταματάει , παίρνει όμως άλλη μορφή και δυναμική ,δεδομένου των συνθηκών των επικείμενων ευρωεκλογών.
Έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων μας & είμαστε αποφασισμένοι η προσπάθεια αυτή στην οποία κι εσείς οι ασθενείς μας βάλατε πλάτη με την υπομονή σας, να επιφέρει καρπούς .
Πολλά αλλάζουν από αύριο και τις επόμενες ημέρες κλιμακωτά , τα οποία θα οδηγήσουν στη βιωσιμότητα του κλάδου και στη θέση που αξίζει να έχει η ειδικότητα του μικροβιολόγου-βιοπαθολόγου στην ιατρική και όχι μόνο κοινότητα».

To top