Δράση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου

Δράση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου

Δράση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου ,το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου, στην Αγορά της Μυτιλήνης, στην οποία  δεκάδες φίλοι της ειρήνης μοίρασαν την ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης και ενημέρωσαν διαβάτες και καταστήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθεί να επιβιώσει ο Παλαιστινιακός λαός.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής που μοιράστηκε στην Αγορά της πόλης ήταν η εξής:

«Το έγκλημα συνεχίζεται. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει το αποκρουστικό του έργο, απτόητο. Στόχος του ούτε ένας Παλαιστίνιος στη Παλαιστίνη.
Τρόποι επίτευξης του στόχου του, είτε η εκδίωξη του Παλαιστινιακού λαού από τη χώρα του, είτε η δολοφονία του.
Τι προτιμητέο από τα δύο; Αδιάφορο.
Ένας λαός που γνώρισε ο ίδιος στο πετσί του την γενοκτονία και τα πογκρόμ, τώρα οι κυβερνώντες του, εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους που ” σπούδασαν ” στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, και μάλιστα ” βελτιωμένες ”, πάνω στον Παλαιστινιακό λαό.
Και από κοντά, στηρίγματα και προστάτες των κυβερνώντων, συμμέτοχοι και συνεγκληματίες τους, οι ” πολιτισμένοι ” της Δύσης.
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ , από τη μια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα πάθη του Παλαιστινιακού λαού, και από την άλλη εξακολουθούν να εξοπλίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να το στηρίζουν μα κάθε τρόπο, στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά.
Από κοντά, βέβαια, και η ελληνική κυβέρνηση και όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Συμμέτοχοι κι αυτοί στο έγκλημα. Άλλοι έστρωσαν το δρόμο με συμφωνίες και συμμαχίες και άλλοι έσπευσαν ” ασμένως ” να τον διαβούν.
Όμως ας το καταλάβουν καλά. Την τελευταία λέξη θα την πουν οι λαοί. Όλοι οι λαοί αντάμα. Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί μαζί.
Ήδη, έχει σηκωθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης τόσο στην Ελλάδα όσο και σ’ όλη την υφήλιο από φοιτητές, εργαζόμενους και διανοούμενους. Ένας παγκόσμιος ξεσηκωμός που προσπαθούν να τον κατασυκοφαντήσουν για ιδιοτέλεια και αντισημιτισμό.
Δυστυχώς, όμως , για τους συκοφάντες πρωτοπόροι σ’ αυτόν τον ξεσηκωμό είναι ανά τον κόσμο, οι ίδιοι οι Εβραίοι.
Και στο τέλος, ο Παλαιστινιακό λαός με τον αγώνα του και την παγκόσμια αλληλεγγύη θα είναι ο νικητής
Μέχρι τότε, όμως, να παλέψουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί για:
Να σταματήσει το έγκλημα τώρα.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών να μη περάσουν
Να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλα τα πολεμικά μέτωπα τώρα»

To top