Απεγκλωβισμός μεταναστών στη Σκάλα Ερεσού

Απεγκλωβισμός μεταναστών στη Σκάλα Ερεσού

Απεγκλωβίστηκαν, με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, συνολικά 25  μετανάστες  που εντοπίστηκαν  σε βραχώδη περιοχή στη Σκάλα Ερεσού . Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν  με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο Λιμάνι της Μυτιλήνης. Μαζί τους απεγκλωβίστηκαν ένας αστυνομικός και ένα στέλεχος της frontex που – όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού σώματος – είχαν μεταβεί στο σημείο για να συνδράμουν και εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος :

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης για την αποβίβαση αλλοδαπών στην ακτή στη θαλάσσια περιοχή της Ερεσσού στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δέκα (10) αλλοδαπούς,  οι οποίοι δήλωσαν ότι σε δύσβατη περιοχή επί της ακτής βρίσκονται εγκλωβισμένα ακόμα δεκαπέντε (15) άτομα. Αμέσως απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό ερασιτεχνικό σκάφος, τα οποία εντόπισαν και απεγκλώβισαν τους δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, καθώς και ένα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ και ένα στέλεχος της δύναμης FRONTEX, οι οποίοι νωρίτερα είχαν μεταβεί στο σημείο για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των προαναφερθέντων. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί σε Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ ¨Μαυροβούνι¨.

To top