Γαλάζιες Σημαίες 2024: Βραβεύτηκαν 29 παραλίες της Λέσβου

Γαλάζιες Σημαίες 2024: Βραβεύτηκαν 29 παραλίες της Λέσβου

29 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες της Λέσβου. Σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023 οι γαλάζιες σημαίες αυξήθηκαν κατά έξι. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Μυτιλήνης, βραβεύτηκαν 12 ακτές,  ο Αγ. Ισίδωρος, ο Άγιος Ερμογένης, τα Βοτσαλάκια – Σκάλα Νέων Κυδωνιών, η Ευρειακή Γέρας, το Κανόνι Θέρμης, στην Κράτηγο η 1η Καντίνα και η 2η καντίνα, η Σκάλα Μυστεγνών, Ταρσανάς, το  Τάρτι, τα Τσαμάκια, η Χαραμίδα.

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου βραβεύτηκαν 17 ακτές και είναι οι εξής:  Άναξος, Βαθύ Κριτήρι, Βατερά, Γαβαθάς, Εφταλού/Αγ. Ανάργυροι, Κάγια, Καλό Λιμάνι, Μεντούσι, Μόλυβος, Νυφίδα, Πέτρα, Πλαζ Σιγρίου,  Σκάλα Ερεσού, Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολιχνίτου, Ταβάρι, Τσόνια.

Οι παραλίες που προστέθηκαν φέτος στη λίστα ανήκουν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και είναι οι εξής: Βαθύ Κριτήρι,  Γαβαθάς, Καλό Λιμάνι, Πλαζ Σιγρίου, Ταβάρι, Τσόνια.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης:

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών σε εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και δώδεκα παραλίες του Δήμου Μυτιλήνης:

Αγ. Ισίδωρος
Άγιος Ερμογένης
Βοτσαλάκια – Σκάλα Νέων Κυδωνιών
Ευρειακή Γέρας
Κανόνι Θέρμης
Κράτηγος – 1η Καντίνα
Κράτηγος – 2η Καντίνα
Σκάλα Μυστεγνών
Ταρσανάς
Τάρτι
Τσαμάκια
Χαραμίδα

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Με έξι επιπλέον βραβευμένες ακτές με το σύμβολο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» βγαίνει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, μετά τη σημερινή ετήσια αναγγελία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε φέτος στην ακτή Ανάσταση της Καλαμάτας. Οι έξι νέες ακτές που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι εκείνες στο Σίγρι, στο Βαθύ Κριτήρι, στο Γαβαθά, στο Ταβάρι, στα Τσόνια και στο Καλό Λιμάνι και ανεβάζουν το σύνολο στις ακτές όπου κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στις (17).

Να σημειωθεί ότι με ενέργειες της δημοτικής αρχής από το 2019 έως σήμερα, η Δυτική Λέσβος ανέκτησε όπου είχε χαθεί ή προσέθεσε εκ του μηδενός το σύμβολο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» σε εννέα συνολικά παραλίες.

Η Απόφαση να διεκδικηθεί η ένταξη στο πρόγραμμα των έξι νέων ακτών είχε ληφθεί ήδη από την περσινή αναγγελία των βραβευμένων ακτών και υλοποιήθηκε φέτος.

«Ξεκινήσαμε από οκτώ παραλίες πριν από 4,5 χρόνια και φτάσαμε σήμερα στις 17 που διαθέτουν την πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας κάνοντας το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τον κατεξοχήν τουριστικό μας Δήμο και φυσικά συνεχίζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος για την εξέλιξη αυτή.

«Είναι μία συστηματική δουλειά που ξεκινήσαμε από τις αρχές της προηγούμενης θητείας μας και κάθε χρόνο αυτή επιβραβεύεται από το εν λόγω πρόγραμμα. Το δύσκολο πάντα για τους Δήμους είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν το σύμβολο ποιότητας από χρόνο σε χρόνο. Εμείς όμως, όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε τις Γαλάζιες Σημαίες μας αλλά και να τις αυξήσουμε προοδευτικά, φτάνοντας φέτος τις 17, συμβάλλοντας με ιδία μέσα για επιπλέον μετρήσεις στα νερά για να εξασφαλίσουμε την ένταξή μας στο πρόγραμμα. Όπως έχω τονίσει βέβαια και στο παρελθόν, η διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας και ο σεβασμός γενικά σε όλες τις παραλίες μας δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου, αλλά όλων μας που οφείλουμε να τις προστατεύουμε», δήλωσε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη.

To top