Δ. Βαρτζόπουλος: Οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια στη Μυτιλήνη- Μονάδα ψυχικής υγείας για παιδιά στην Καλλονή

Δ. Βαρτζόπουλος: Οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια στη Μυτιλήνη- Μονάδα ψυχικής υγείας για παιδιά στην Καλλονή

Τη δημιουργία Οικοτροφείου για την υποστήριξη ανθρώπων που πάσχουν από άνοια καθώς και τη δημιουργία μονάδας παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας για  παιδιά και εφήβους στην Καλλονή, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο ανακατασκευής της Ψυχιατρικής Κλινικής το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Ο  Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επισκέφθηκε τη Λέσβο προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής ενώ την Πέμπτη το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο κ. Βαρτζόπουλος μίλησε για το μεγάλο έργο της ψυχιατρικής κλινικής και για την πλήρη ανοικοδόμησή της αξιοποιώντας πόρους 2.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ όπως δήλωσε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης μέχρι τέλος του μήνα θα έχει γίνει η εκκένωση του κτιρίου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμησή της καθώς πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τέλος του 2025, ωστόσο η κλινική θα συνεχίσει τη λειτουργία της στο χώρου του φυσιοθεραπευτηρίου του Νοσοκομείου . Όσον αφορά τη στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής ο κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε πως «πράγματι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα σειρά προκηρύξεων που βγαίνουν άγονες άρα υπάρχει απροθυμία των νέων συναδέλφων να εγκατασταθούν σε αυτές τις περιοχές» ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο έχει προβλέψει μία διαφορετική διοίκηση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας προκειμένου να δουν τις ελλείψεις και να πάρουν μέτρα αντιμετώπισης.

Ο Υφυπουργός προανήγγειλε επίσης, ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και ο τελικός δικαιούχος για τη δημιουργία ενός οικοτροφείου για την πλήρη υποστήριξη ανθρώπων που πάσχουν από άνοια.  Το οικοτροφείο, όπως ο ίδιος είπε, θα λειτουργήσει σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης και θα παρέχει ολική υποστήριξη με ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, συμβουλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες στον τομέα της ψυχικής υγείας ενώ στους ωφελούμενους θα προσφέρονται εκτός την ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών, φυσικοθεραπείες, κοινωνικές δραστηριότητες κ.α.  Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και εντάξει ένα νέο πρόγραμμα δημιουργίας μονάδων παροχής ολικών υπηρεσιών ψυχικής υγεία σε παιδιά και εφήβους. Μία τέτοια μονάδα θα δημιουργηθεί και στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με έδρα την Καλλονή το οποίο θα παρέχει νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα, θεραπευτικά κέντρα ημέρας αλλά και κινητές μονάδες για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

To top