Παγκόσμια ημέρα βουνού με ποδήλατο

Παγκόσμια ημέρα βουνού με ποδήλατο

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού διοργανώνοντας βόλτα στην Αμαλή και στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Ποδηλατικού Δέντρου.

Κάθε χρόνο η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται παγκοσμίως ως Ημέρα Βουνού.

Για 11η χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο βουνό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορεινή ποδηλασία στη Λέσβο.

Η Παγκόσμια ημέρα Βουνού έχει σκοπό να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρηση και προστασία του βουνού αλλά και την ανάδειξή του ζωτικού ρόλου που παίζει στη ζωή των ανθρώπων.

Η Αμαλή είναι δίπλα μας και πάντα μας χαρίζει ατέλειωτες ώρες προπόνησης, αναψυχής, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Για αυτό πάντα είμαστε εκεί να την τιμάμε και να την προστατεύουμε.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 10:30 πμ ξεκινάμε ποδηλατώντας από την Αγία Μαρίνα (κάτω απ το γήπεδο) με προορισμό το εκκλησάκι της Παναγίας της Αμαλής. Εκεί θα βρούμε ένα πευκάκι (από αυτά που έχουμε συμβάλει στη σπορά τους μερικά χρόνια πριν) και θα το στολίσουμε συμβολικά με οικολογικά στολίδια.

Στη βόλτα για την Ημέρα βουνού όλοι φέρνουμε από ένα στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας. Έτσι θα τιμήσουμε το δέντρο, το δάσος ολόκληρο το βουνό, τη φύση, που μας προσφέρουν τόσα πολλά και η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Εφοδιαστείτε με νερό, σνακ, καλά προετοιμασμένο ποδήλατο, το κράνος σας και την καλή σας διάθεση.

Σε πιθανή περίπτωση βροχόπτωσης η εκδήλωση δεν θα αναβληθεί. Θα συναντηθούμε έστω και χωρίς ποδήλατα συμβολικά 1 ώρα αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο ραντεβού στην πλατεία της Παναγίας της Αμαλής για να πραγματοποιήσουμε τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Ποδηλατικού Δέντρου της Λέσβου.

To top