Επίθεση Χήρα σε Βέρρο με φόντο το “Αφεντέλλι”

Επίθεση Χήρα σε Βέρρο με φόντο το “Αφεντέλλι”

Κριτική κατά του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Νίκο Χήρας ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ο μελετητής του έργου στην παραλία της Ερεσού, είναι ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου. Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβο ο οποίος τονίζει ότι όταν ο αρχιτέκτονας ολοκλήρωσε το αντικείμενο της εργασίας του το 2019 , πριν τη σύσταση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και πολύ πριν αναλάβει καθήκοντα συμβούλου .

Ειδικότερα στην γραπτή δήλωση του ο κ. Χήρας αναφέρει τα εξής: «Έκπληκτοι παρακολουθούμε τα όσα δυσάρεστα για τους κατοίκους της Σκάλας Ερεσού συμβαίνουν.
Μελετητής του έργου που έχει προσλάβει η ιδιοκτήτρια της έκτασης στη παραλία της Ερεσού κυρία ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ είναι και ο αρχιτέκτονας κ. Τριχωνας Α. ο οποίος είναι ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Βερρου.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Η απάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικόλαος Χήρας πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, θίγοντας υπολήψεις και δημιουργώντας εντυπώσεις.
Αγαπητέ κύριε κ. Χήρα, μετά τη «Συνεταιριστική», τα «χρυσά παλάτια», τις «κουμπάρες», τα «νέα ΚΥΤ» και τα «δέντρα», ανακαλύψατε τώρα προφανώς από υπόδειξη του όψιμου σας «συμβούλου» και νέο μέγα σκάνδαλο! Ότι ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου, υπήρξε ο μελετητής στο «Αφεντέλλι». Τόσο εκ μέρους σας όμως, όσο και εκ μέρους του όψιμού σας «συμβούλου», διαφεύγει ότι ο Αρχιτέκτονας Αλέξης Τριχώνας, κατέθεσε προσφορά για την επίμαχη άδεια -που ο Δήμος επιχειρεί να ανακαλέσει- στις 23/7/2018 και ολοκλήρωσε το αντικείμενο της ιδιωτικής εργασίας του, τις αρχιτεκτονικές μελέτες στο «Αφεντέλλι», μέσα στο 2019. Με απλά λόγια, ο Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου, εργάστηκε ιδιωτικά στην επίμαχη υπόθεση, πριν τη σύσταση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και πολλούς μήνες πριν του προταθεί η συνεργασία για τη θέση του Ειδικού Επιστημονικού Συνεργάτη.
Ο Αρχιτέκτονας, νέος επαγγελματίας που με τόση ευκολία στοχοποιείτε με την αναφορά σας σε εκείνον επωνύμως για τους μικροπολιτικούς σας σκοπούς απέναντι στη δημοτική αρχή, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως πριν προσληφθεί από τον Δήμαρχο, δεν ερωτήθει για το ποιες μελέτες εκπόνησε στο παρελθόν. Ο Δήμαρχος προσέλαβε στις 21/2/2020 (σ.σ. έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικής εργασίας του), τον δις βραβευμένο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (2018 και 2020 στην 9η και 10η Biennale) στους κορυφαίους νέους Αρχιτέκτονες, ο οποίος μετρά πολλές ακόμα συμμετοχές και διακρίσεις σε κορυφαίους διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, έχοντας ένα γεμάτο βιογραφικό. Από τότε που προσελήφθη, μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει τα μέγιστα του μελετητικού έργου του Δήμου, όπως στον σχεδιασμό του Νέου Βιοκλιματικού Κλειστού της Καλλονής, στον σχεδιασμό του Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων στην Άγρα και στον σχεδιασμό πολλών άλλων σημαντικών έργων του δήμου μας.
Οι συμβάσεις έργου, οι προσφορές, οι ημερομηνίες έγκρισης των μελετών και όλα όσα κάνουν φύλλο και φτερό μία ακόμη γελοία απόπειρα του κ. Χήρα να ανακαλύψει… σκάνδαλα, είναι στη διάθεσή του και όποτε θέλει, αν αντέχει, ας έλθει ο ίδιος να τα «ελέγξει». Εξάλλου στο παρελθόν που επιχείρησε από… βιασύνη και εμπάθεια να σπιλώσει το ήθος των στελεχών της δημοτικής αρχής, αναγκάστηκε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης…
Κύριε Χήρα, κάνετε πολιτικό πλιάτσικο και «ποινικοποιείτε» σε μία ταραγμένη περίοδο μία πρωθύστερη εργασία απλά και μόνο για να κερδίσετε λίγους ακόμα πόντους λαϊκισμού. Αυτή η τακτική δεν σας δικαίωσε ούτε στις εκλογές, ούτε κατά τη διάρκεια της κοινής μας θητείας και δεν θα σας σώσει ούτε στο μέλλον.
Σας έχει κατατάξει οριστικά στην ευγενή φάρα των ανθρωποφάγων και των λασπολόγων και πολύ κοντά στους νοσταλγούς των καθεστώτων που είχαν συστήσει τους «φακέλους». Το συμπέρασμά μας, όσο καλοπροαίρετα κι αν προσπαθήσαμε να σας δούμε, είναι οριστικό πια για εσάς: Τέτοιος ήσασταν και τέτοιος θα μείνετε…»

 

To top