Ξεκινά το έργο κατασκευής νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκινά το έργο  κατασκευής νέου  κολυμβητηρίου  στα  Θέρμα

Μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου ανοιχτού κολυμβητήριου στα Θέρμα καθώς τη Δευτέρα 30 Αυγούστου ο Δήμος Μυτιλήνης υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχη κατασκευαστική εταιρεία.

Το  έργο  συμβατικού προϋπολογισμού 2.730.348,38 € (εκτιμώμενη δαπάνη σύμφωνα με τη μελέτη 4.999.911,79 €). ανέλαβε η εταιρεία  «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.»

Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών καθορίζεται, σύμφωνα με το Νόμο, σε 24  μήνες από σήμερα. Το Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο θα διαθέτει δύο κολυμβητικές δεξαμενές (κύρια και παιδική), κερκίδες χωρητικότητας 798 θεατών, κυλικείο, χώρο εκδηλώσεων και στάθμευσης, χώρους υγιεινής (WC) για το κοινό και για ΑΜΕΑ, διοικητικής υποστήριξης αλλά και χώρους εξυπηρέτησης των αθλούμενων, των προπονητών και διαιτητών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε: «Είναι ένα έργο απαραίτητο και πολύ σημαντικό για το νησί μας, αφού θα αποτελέσει τον πνεύμονα ανάπτυξης των αθλημάτων του υγρού στίβου. Το όνειρο των αθλητών του υγρού στίβου παίρνει σάρκα και οστά».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «αρχίζει εντός των ημερών η υλοποίηση του υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στα Θέρμα, που από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή χωροθετήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αδειοδότηση από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο. Όλες, όμως, οι υπόλοιπες μελέτες, με βάση την έγκριση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκαν επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ήταν προϊόν αγαστής συνεργασίας μηχανικών που υπηρετούν σήμερα και στους 2 Δήμους του νησιού μας (Αν. Παπαχριστοφόρου ως επικεφαλής, Μ. Καλδή, Ε. Μανωλακέλλη, Ν. Αποστολέλλη, Κ. Τζιτζίνα, Ερ. Σέντα, Γ. Τακτικό, Α. Γιαννακού, Ε. Αξιώτη)».

To top