Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου

Τριγμούς στη Δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου φέρνει η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα  Άρη Ελευθερίου. Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, στην επιστολή παραίτησής του εκφράζει τη διαφωνία του για τους χειρισμούς όσο αφορά το επίμαχο  θέμα της παραλίας της Σκάλας Ερεσού και την προέγκριση οικοδομικής άδειας που έλαβε ιδιώτης, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές και προσωπικά κατά του Δημάρχου για ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει προκειμένου να ανακληθεί η προέγκριση.

Αναλυτικά η επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο: 

«Η άρνηση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου μας, να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου της 29.10.2021, σχετικά με την ανάκληση προέγκρισης άδειας δόμησης με αριθμό 189002 /18. 12 2020, στην παραλία ΑΦΕΝΤΕΛΙ Ερεσού, αποτελεί σημαντική δυσλειτουργία του Δήμου μας, αλλά και έλλειψη δημοκρατικής τάξης.

Ύστερα μάλιστα και από τη γνωμοδότηση του δικηγόρου που ζήτησε το Δημ. Συμβούλιο και όρισε η Οικονομικη Επιτροπή του Δήμου, αλλά και τα δύο έγγραφα μου προς την ίδια υπηρεσία με ημερομηνία, 29. 11.2021 και 2 .12. 2021, με τα οποία εφιστούσα την προσοχή για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ, αλλά και τους λόγους του δημοσίου συμφέροντος και του κινδύνου καταπάτησης τσιμεντοποίησης και καταστροφής του κοινοχρηστου χώρου του αιγιαλού και της παραλίας ΆΦΕΝΤΕΛΙ ,στα οποία έγγραφά μου ούτε κάν καταδέχθηκε η αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει, με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για λόγους ηθικής τάξης αξιοπρέπειας, συνέπειας και προστασίας της νομιμότητας.

Πίστευα, ότι άξιζε τον κόπο, μια παρέμβαση δική σας, για επίλυση του θεματος λόγω της σοβαρότητάς του, κάτι όμως που δεν κάνατε, παρά την παράκλησή μου.Είναι περιττό να τονίσω ότι με την απόφαση του Δ. Σ. σε καμμια περίπτωση δεν θίγονται νόμιμα συμφέροντα φερόμενων ιδιοκτητών, αλλά μόνον προστατεύονται τα εννομα συμφέροντα της κοινωνίας της Ερεσού το περιβάλλον και η νομιμότητα. Βέβαια η εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δημάρχου και δεν επαφίεται στην κρίση της όποιας υπηρεσίας, αν μάλιστα ληφθεί υπ όψιν, ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έχει προσφύγει για την προστασία του χώρου αυτού στο Σ.τΕ , σε συνέχεια ενεργειών και του τέως Δήμου Λέσβου. Με την απόφασή μου αυτή, ευελπιστώ, ότι ο Δήμος με δική σας παρέμβαση, θα αποκαταστήσει την τάξη και τη νομιμότητα και θα προστατευσει ,τό δίκαιο, το περιβάλλον και τόν κοινοχρηστο χαρακτήρα μέρους του απειλούμενου κοινόχρηστου χώρου, όπως έχουν κρίνει αμετάκλητα, το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, το Εφετείο Αιγαίου και ο Άρειος Πάγος.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου , να μου αναθέσετε την υπεύθυνη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας.

Εύχομαι σε σας , και τους συνεργάτες σας καλή συνέχεια στο δύσκολο, αλλά και ομολογουμένως επιτυχημένο μέχρι τώρα έργο σας, και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να στηριζω τις προσπάθειες σας για δημιουργία ενός Δήμου προτύπου, και δημοκρατικού, που θα αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα προβλήματα των δημοτών του και της κοινωνίας και που θα λειτουργεί για την καλλιτέρευση της ζωής των, όπως υποσχεθήκαμε, όταν μαζί , με χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους Λέσβιους ξεκινήσαμε τον αγώνα για την δημιουργία του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου και στη συνέχεια , όταν το όνειρο έγινε πραγματικότητα, διεκδικήσαμε την Δημοτική Αρχή.Ευχαριστώ και συγχαίρω τους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό , καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό να εξυπηρετούν τους πολίτες και να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους. Σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων και συμβουλια, εύχομαι να συνεχίσουν να είναι κοντά στο δημότη και να προσπαθούν να τον υπηρετούν, γιατί η τοπική αυτοδιοικηση είναι προσφορά στον πολίτη και όχι εξουσία»

 

Περισσότερα στο Δελτίο Ειδήσεων του Αίολος

To top