Μηταράκης: «Ας απολογηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους ακρίτες για τα πεπραγμένα τους αντί να ψάχνουν για ζητήματα που δεν υπάρχουν»

Μηταράκης: «Ας απολογηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους ακρίτες για τα πεπραγμένα τους αντί να ψάχνουν για ζητήματα που δεν υπάρχουν»

Απάντηση στην κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταναστευτικό εξέδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα νησιά μας είχαν γίνει αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν».

Και συνεχίζει στη δήλωσή του ο Υπουργός Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε αποφασιστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, πρόβλημα που γιγαντώθηκε με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, ειδικά για την ακριτική Ελλάδα, την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19.

Πλέον οι ροές είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με το 2019. Οι δομές, σε όλη τη χώρα, περιορίστηκαν σε 35 από 121. Οι νέες κλειστές / ελεγχόμενες δομές αντικαθιστούν τις απαράδεκτες, ανοικτές δομές των ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Στα νησιά μας, θυμίζω, η παρούσα Κυβέρνηση έχει επιτύχει την γενναία αποσυμφόρηση τους.

Ειδικότερα, ενώ τον Ιούλιο του 2019 βρίσκονταν 17.057 Πολίτες Τρίτων Χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήτοι το 20% του συνόλου των ΠτΧ στη χώρα, σήμερα φιλοξενούνται σε αυτά 3.851 (10% του συνόλου της χώρας). Άρα μειώθηκαν και οι διαμένοντες και το ποσοστό αυτών που είναι στα νησιά. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν.

Ως προς το ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, σήμερα παραμένουν για καταγραφή συνολικά 246 αιτούντες άσυλου καθώς ο φράκτης επεκτάθηκε, ενώ 1680 συνοριοφύλακες προσλήφθηκαν.

Ας απολογηθούν λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους ακρίτες για τα πεπραγμένα τους και ας σταματήσουν να ψάχνουν για ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν, προσπαθώντας να αναστατώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Η αποσυμφόρηση των νησιών έγινε πράξη, όπως έγινε πράξη η θωράκιση του Έβρου. Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος, έφτασε.

To top