Το Υπουργείο Υγείας ανανέωσε τη συνεργασία του με “Tο Χαμόγελο του Παιδιού”

Το Υπουργείο Υγείας ανανέωσε τη συνεργασία του με “Tο Χαμόγελο του Παιδιού”

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, προκειμένου να επισφραγίσουν και να επεκτείνουν την έως τώρα άριστη συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς και να διευρύνουν τη συχνότητα και το εύρος των από κοινού δράσεων, που έχουν ως στόχο την ολιστική κάλυψη των ιατρικών αναγκών των παιδιών στη χώρα καθώς και τη δωρεάν παροχή πλήθους υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της Υπογραφής Συμφώνου που περιλαμβάνει τις Δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αγ. Παρασκευή. Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία των Συντονιστών των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, του Τμήματος Διεθνών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εξειδικευμένες δράσεις και η τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της υγείας με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση καθώς και θεραπεία για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα υγείας. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την αμοιβαία υποστήριξη τη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων για την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων σκοπών.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης τονίζοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δύο μήνες μετά τη συνάντησή μας, στην οποία είχαμε πει να βάλουμε κάποιες βάσεις και να προχωρήσουμε μαζί σε κάποιες δράσεις, σήμερα επικαιροποιούμε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Ήθελα να έρθω εδώ, προκειμένου να μη γίνει η τυπική διαδικασία υπογραφών στο Υπουργείο, αλλά στους χώρους του Οργανισμού, στην “καρδιά” λειτουργίας του “Χαμόγελου”. Εκτός από τη υπογραφή του μνημονίου που περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, να ξέρετε ότι, όπως και πολλοί άλλοι Υπουργοί- γιατί υπήρχε μια διαχρονική στήριξη του Υπουργείου Υγείας στις δράσεις σας- και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν από τη θέση μου. Το Υπουργείο Υγείας και ο τομέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας στην πραγματικότητα αποτελούν μια “ομπρέλα” για όλους τους φορείς, ανεξαρτήτως μορφής, που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο και συμβάλλουν στο δημόσιο καλό. Επομένως από εμάς θα έχετε κάθε στήριξη»

To top