Πάνω από 12.500 εμβολιασμοί στο ΚΥ Καλλονής

Πάνω από 12.500 εμβολιασμοί στο ΚΥ Καλλονής

Κατακόρυφη αύξηση των εμβολιασμών παρατηρείται στο Κέντρο Υγείας Καλλονής .

Κατακόρυφη αύξηση σημειώθηκε στους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, το οποίο πλέον λειτουργεί με 2 εμβολιαστικές γραμμές, πρωί και απόγευμα.

Σε αριθμούς έχουν πραγματοποιηθεί μέχρις στιγμής 12.500 και πλέον εκ των οποίων 6.520 με AstraZeneca, 1.350 με Johnson & Johnson (όσο λειτουργούσαν οι σχετικές εμβολιαστικές γραμμές), 4.500 με Pfizer ενώ και η κινητή ομάδα εμβολιασμού της υγειονομικής μονάδας έχει ήδη προβεί σε 100 κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως πλέον η κινητή ομάδα μπορεί να εμβολιάζει κατ’ οίκον τόσο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson όσο και με το εμβόλιο της Pfizer.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός γίνεται κατά το πρωινό ωράριο και αφορά πολίτες με σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητάς τους και με πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού καλούνται να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους ή με τους ιατρούς της πλησιέστερης υγειονομικής μονάδας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), οι οποίοι με τη σειρά τους συμπληρώνουν αίτηση εμβολιασμού.

Ακολούθως ο πολίτης θα λάβει ενημερωτικό μήνυμα (sms) ότι το αίτημά του καταχωρήθηκε και θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία με σκοπό τον ορισμό του ραντεβού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο σπίτι του πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού. Μία μέρα μετά τον εμβολιασμό μπορεί να εκδοθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Gov.gr ή στα ΚΕΠ.

Με αφορμή την αύξηση των εμβολιασμών, ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥΚ, κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, τόνισε τα εξής: «H αύξηση των εμβολιασμών τόσο στις πρώτες δόσεις όσο και στις τρίτες «αναμνηστικές» είναι ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Εξάλλου όσο περισσότεροι οι εμβολιασμένοι, τόσο πιο ελεγχόμενη η κατάσταση, όπως έχει εξηγηθεί επανειλημμένως από τους γιατρούς. Επομένως, κλείνουμε το ραντεβού μας και εμβολιαζόμαστε σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού. Για την υγεία μας δε χωρά καμία καθυστέρηση και κανένας συμβιβασμός».

To top