Δηλώσεις επισήμων μετά την παρέλαση για την 111η απελευθέρωση

Δηλώσεις επισήμων μετά την παρέλαση για την 111η απελευθέρωση

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την 111η απελευθέρωση της πόλης.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος προέβησαν σε δηλώσεις τονίζοντας τη μεγάλη σημασία των αγώνων για την απελευθέρωση της Λέσβου.

Ο κ. Βορίδης συνεχάρη τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη για την άψογη διοργάνωση και τον ελληνικό στρατό για την άψογη παρέλαση. «Οι επέτειοι αυτοί μας θυμίζουν τη μεγάλη διαδρομή που έκανε η πατρίδα μας για να κατακτήσει την ελευθερία της, μας θυμίζουν ότι η διαδικασία της απελευθερώσεως δεν ήταν μια χρονική στιγμή για να επέλθει η εθνική ολοκλήρωση υπήρξαν σκληροί αγώνες για δεκαετίες μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο της αποκαταστάσεως την εθνικής ενότητος και ολοκληρώσεως», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε – μεταξύ άλλων –  ότι: «Έχουμε και φέτος στο νησί μας τη διπλή γιορτή, γιορτάζουμε αφενός μεν τον προστάτη μας, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ αλλά και επιπλέον την απελευθέρωση του νησιού μας από τον μουσουλμανικό ζυγό. Βλέπετε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η απελευθέρωση συνέπεσε με την γιορτή του Αρχάγγελου. Αυτό σημαίνει, ότι αυτή η ελευθερία, η εσωτερική ελευθερία που έχουμε αλλά και η κοινωνική ελευθερία, η εθνική ελευθερία συμπορεύεται με την Ορθοδοξία».

«Η αποτίναξη του ζυγού το 1912 αποτελούσε μια Άνοιξη μέσα στο Φθινόπωρο. Είναι ένα μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και αυτοθυσίας των Ελλήνων, ένα μήνυμα αξιών που πρέπει να μεταδώσουμε στους νέους μας έτσι ώστε, η Λέσβος μας, το στολίδι του Αιγαίου να αποτελεί σύνδεσμο πολιτισμού, να αποτελεί συνέχεια του Ελύτη, της Σαπφούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης.

«Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τη Λέσβο, είναι διπλή εορτή, γιορτάζουμε τόσο τους Αρχαγγέλους Μιχάηλ και Γαβριήλ και αποδίδουμε τιμή στην Ορθοδοξία μας αλλά και στην απελευθέρωση του νησιού μας», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος και συνέχισε: «Η Λέσβος πλήρωσε ένα μεγάλο τίμημα, βαρύ τίμημα για την ανεξαρτησία της αλλά από κει και πέρα στους αιώνες έχει αποδείξει και υπερτερεί σε πάρα πολλά πράγματα. Αυτή η μέρα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους ότι πρέπει να είμαστε υπερασπιστές τόσο των συνόρων της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

To top