Βραβεύθηκε ο κορυφαίος ομογενής επιστήμονας με καταγωγή από τη Λέσβο Μανώλης Καμβυσέλλης

Βραβεύθηκε ο κορυφαίος ομογενής επιστήμονας με καταγωγή από τη Λέσβο Μανώλης Καμβυσέλλης

Το βραβείο Επιστημών  απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον  ομογενή Λέσβιο  καθηγητή από το ΜΙΤ της Βοστώνης, Μανώλη Κέλλη (Καμβυσέλλη) στο πλαίσιο των βραβείων «Αργώ»  στο Μουσείο Μπενάκη για 5η συνεχή χρονιά.

Τα βραβεία αποτελούν  πρωτοβουλία της διεθνούς ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, των «Αργοναυτών», μιας δεξαμενής σκέψης και πράξης από τον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Δρ Κέλλης, είναι τακτικός καθηγητής Υπολογιστικής Βιολογίας στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, γνωστό ως MIT. Είναι μέλος του Broad Institute of MIT and Harvard, καθώς επίσης και μέλος του Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) και διευθυντής του Κέντρου Υπολογιστικής Βιολογίας του ΜΙΤ.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, πολιτικού, κοινωνικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

«Νιώθω τόσο ευγνώμων για την ύπαρξη του προγράμματος ΑΡΓΩ, που δείχνει ότι οι Ελληνες του εξωτερικού δεν ξεχνιούνται αλλά αγκαλιάζονται ως μέρος μιας κοινότητας με την Ελλάδα, ευγνώμων που το πρόγραμμα ΑΡΓΩ είναι εκεί για να αναζωπυρώσει και να ενισχύσει τις συνδέσεις μεταξύ της ελληνικής διασποράς και της πατρίδας μας, και ελπίζουμε να βοηθήσει να χτίσουμε νέες συνδέσεις και νέες συνεργασίες» τόνισε ο Μανώλης Κέλλης παραλαμβάνοντας το βραβείο. Και πρόσθεσε «με μεγάλη ταπεινότητα λαμβάνω αυτό το επιστημονικό βραβείο, ξέροντας πόσοι εξαιρετικοί Ελληνες επιστήμονες διαπρέπουν στο εξωτερικό σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς και κλάδους της επιστήμης. Το δέχομαι, πρώτα, εκ μέρους της ερευνητικής μου ομάδας για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων. Δεύτερον, για λογαριασμό τόσων εξαιρετικών Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, και τρίτον, ως εκπρόσωπος της εξαιρετικής προόδου που μπορεί να έχει ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης, της γονιδιωματικής και της βιοτεχνολογίας στην επιστήμη, στην ιατρική και στο μέλλον της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας».

(Πηγή Ekirikas.gr)

To top