Τελετή έναρξης σεμιναρίων ελαιοκομίας στη Γέρα

Τελετή έναρξης σεμιναρίων ελαιοκομίας στη Γέρα

Τελετή έναρξης των επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης Ελαιοκομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα  παρουσία  του Προέδρου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν στην αίθουσα “Οδυσσέας Ελύτης” στον Παπάδο Γέρας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας  Μουτζούρης παρευρέθη και απεύθυνε χαιρετισμό  στην τελετή έναρξης των σεμιναρίων.
Πρόκειται για βραχυχρόνια Προγράμματα Κατάρτισης στο γνωστικό αντικείμενο της Ελαιοκομίας αλλά και της Μελισσοκομίας που ξεκινάνε παράλληλα και στην Σάμο, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχα στην Χίο και στην Λήμνο, με τα οποία παρέχεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και για θέματα όπως οργάνωση και επιχειρηματικότητα, αλλά και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να εξελίξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσβος είναι η Περιφέρεια από την οποία ξεκινάει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ τα σεμινάρια αυτά τα οποία θα πραγματοποιηθούν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Ο Περιφερειάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε πως είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να διοργανώνει και να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους σεμινάρια, που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν και να εξελίξουν σε όλους τους τομείς τους αγρότες των νησιών μας, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Χαρατουνιάν για την άψογη συνεργασία αλλά και για την τιμή που έκανε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να είναι η πρώτη που υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα σεμιναρίων.
Από την δική του πλευρά ο κ. Χαρουτουνιάν, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική όπως τόνισε οργάνωση του σεμιναρίου και την άριστη συνεργασία που έχουν αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα με τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, κάνοντας αναφορά στο πόσο σημαντικά είναι αυτού του είδους τα σεμινάρια για τους αγρότες και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.
Στην εκδήλωση απεύθυναν επίσης χαιρετισμό ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, υπό τον συντονισμό του οποίου διοργανώνονται τα σεμινάρια και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κουρσουμπάς.

To top