Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 8ης Νοεμβρίου από τον Δήμο Μυτιλήνης

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 8ης Νοεμβρίου από τον Δήμο Μυτιλήνης

Η επέτειος της 8ης Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη αξία για την πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και για όλο το νησί διότι σηματοδοτεί την έναρξη της απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό και την ένωση με την Ελλάδα.

Εν όψει της επετείου των εορτασμό των Ελευθερίων της Λέσβου ανακοινώνονται από τον Δήμο Μυτιλήνης οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Τετάρτη 8η Νοεμβρίου 2023

7:30 π.μ.: Χαρμόσυνη καμπανοκρουσία όλων των εκκλησιών της Ι.Μ. Μυτιλήνης

8:45 π.μ.: Μεταφορά με πομπή της σημαίας της Λέσβου από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο κάστρο της πόλης. Με την άφιξη της πομπής προ της προτομής του Ναυάρχου «Παύλου Κουντουριώτη», κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Μυτιλήνης. Μετά την κατάθεση στεφάνου, συνέχιση της πομπής προς το κάστρο, όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας με την συνοδεία στρατονόμου ως παραστάτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Της πομπής προηγείται ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνοδεύουν οι Αρχές της Πόλης.

10:15 π.μ.: Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης Άγιο Αθανάσιο.

ΩΡΑ 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ι.Μ Ναό Μυτιλήνης χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

11:20 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη θέση Κιόσκι από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Δ. Λέσβου, τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή, την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Περιφερειακή Διευθύντρια Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τους Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τον Πρόεδρο της Ένωσης των Αποστράτων Αξιωματικών, το Πρόεδρο Έφεδρων Αξιωματικών Ν. Λέσβου, εκπρόσωπο των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωπο εφέδρων καταδρομέων Ν. Λέσβου, εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, εκπροσώπους κομμάτων, συλλόγων, οδηγούς προσκόπους, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας

– Εθνικός Ύμνος

: 12.00: Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία κοινή παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπειών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών, εθελοντικών οργανώσεων, οδηγών και προσκόπων μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης για την πολιτική παρέλαση και Στρατιωτικής Μουσικής για τα στρατιωτικά τμήματα.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί λεσβιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους μας.

17:15 : Υποστολή της σημαίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αγκοπιάν υπάλληλος του Δήμου Μυτιλήνης. Τηλ.: 6951945165.

 

To top