Συνάντηση Βέρρου με Πέτσα για το Διεθνές Κέντρο Μελέτης και Ανάδειξης της Ιστορικής Μνήμης

Συνάντηση Βέρρου με Πέτσα για το Διεθνές Κέντρο Μελέτης και Ανάδειξης της Ιστορικής Μνήμης

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε σήμερα   στην Αθήνα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ,παρουσία και του Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, μέσω της οποίας δρομολογήθηκε οριστικά η χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου της Αγίας Παρασκευής και της δημιουργίας εκεί, ενός Διεθνούς Κέντρου Μελέτης και Ανάδειξης της Ιστορικής Μνήμης.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 800.000 ευρώ, με το Δήμο να συμμετέχει μέσω αυτού στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
Κατά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε  τον Δήμαρχο, ότι η πρόταση του Δήμου ύψους 5,4 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης».
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Δήμου για την αγροτική οδοποιία αφορά στην ασφαλτόστρωση των δρόμων Ανεμώτιας-«Ποταμιάς», Μανταμάδου-Γενί Λιμάνι, Λιώτα-Λάψαρνα και Ταβάρι-Χρούσος.

To top