«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή – Σκληρές συγκρούσεις Ισραήλ με μαχητές της Χαμάς

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή – Σκληρές συγκρούσεις Ισραήλ με μαχητές της Χαμάς

Σε οκτώ σημεία μαίνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις  του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς  οι οποίοι από χθες έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στα νότια της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 400 Ισραηλινούς. Από τα σφοδρά αντίποινα των Ισραηλινών κυρίως από αεροπορικούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 313 άνθρωποι. Οι δυο πλευρές έχουν καταμετρήσει χιλιάδες τραυματίες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ  εδώ και χρόνια, εξαπέλυσε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ έχει πλήξει 426 στόχους στη Γάζα σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές. Η Χαμάς κρατά αιχμαλώτους, πολίτες, στρατιώτες και παιδιά, στις υπόγειες στοές της Λωρίδας της Γάζας.

Την ίδια ώρα μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη Χεζπολάχ για την επίθεση στο βόρειο Ισραήλ, άρματα μάχης  έπληξαν στόχους στο έδαφος του Λιβάνου.

To top