Νίκη Τσιριγώτη:«Να οργανωθεί ξανά, έστω και τώρα, ντιμπέιτ υποψηφίων»

Νίκη Τσιριγώτη:«Να οργανωθεί ξανά, έστω και τώρα, ντιμπέιτ υποψηφίων»

Τη ματαίωση του τηλεοπτικού ντιμπέιτ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου στον AeolosTv σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη, η οποία ζητά να διοργανωθεί εκ νέου, έστω και τελευταία στιγμή, ντιμπέιτ των υποψήφιων δημάρχων  και  να αναλάβει κάθε παράταξη την ευθύνη για τη συμμετοχή της ή την αποφυγή αντιπαράθεσης.

Αναλυτικά η δήλωση της Νίκης Τσιριγώτη:

«Παρότι απομένουν λιγότερες από 6 ημέρες για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη, οι εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πολύ περισσότερο απουσιάζουν εκκωφαντικά οι οργανωμένες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, ενώ υπάρχουν και υποψήφιοι που αποφεύγουν συστηματικά την πολιτική αντιπαράθεση και «ακυρώνουν» ακόμα και προγραμματισμένες συζητήσεις – ντιμπέιτ με τη μη συμμετοχή τους.

Γιατί άραγε συγκεκριμένοι υποψήφιοι αρνούνται να αντιπαρατεθούν δημόσια;

Γιατί αρνούνται να συμμετέχουν σε προγραμματισμένο δημόσιο διάλογο των υποψηφίων δημάρχων;

Μήπως γιατί δε θέλουν να φανεί ότι τα περιβόητα προγράμματά τους είναι κούφια λόγια;

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και συνειδητή επιλογή που εξυπηρετεί τα επιτελεία και των άλλων δύο υποψηφίων δημάρχων, αυτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με στόχο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν «στα βουβά».

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, την ακρίβεια, τα ζητήματα υγείας, το προσφυγικό, την καθαριότητα, τους ελεύθερους χώρους, την έλλειψη δημοσίων δομών για ΑΜΕΑ και τόσα άλλα, άπτονται και των αρμοδιοτήτων των δημοτικών αρχών. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο οι θέσεις όλων των υποψηφίων να γίνουν γνωστές πριν τις εκλογές!

Καλούμε τα ΜΜΕ να διοργανώσουν ξανά έστω και τώρα ντιμπέιτ υποψηφίων για το Δήμο Μυτιλήνης κι ας αναλάβει η κάθε παράταξη την ευθύνη για τη συμμετοχή της ή για την αποφυγή της αντιπαράθεσης.»

 

To top