“Φωτιές” στο πολιτικό σκηνικό βάζει πιθανή υποψηφιότητα Βαλσαμίδη

“Φωτιές” στο πολιτικό σκηνικό βάζει πιθανή υποψηφιότητα Βαλσαμίδη

Τάραξε τα νερά ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης ο οποίος μετά από πολύ καιρό έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την πρόθεσή του να είναι παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη συνέντευξή του στον Αίολο πριν από λίγες ημέρες , αλλά και σε  συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα “Εμπρός”.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος , με σχεδόν 4000 ψήφους στη φαρέτρα του (σ.σ 3884ψήφους συγκέντρωσε  το 2019), έρχεται πρώτος και με διαφορά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση,  δηλώνει “παρών” για τις επόμενες εκλογές, δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως  αν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια , το Δήμο Μυτιλήνης ή το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητήσω για τις εκλογές, ο μόνος γνώμονας για αποφασίσω θα είναι αν μπορώ να προσφέρω κάτι στον τόπο» είχε απαντήσει χαρακτηριστικά σε σχετικό ερώτημα στον Αιολο. Αφήνοντας βέβαια ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος επικεφαλής ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές.

Παρότι όμως  δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του κατάφερε ωστόσο  να γίνει η αιτία να “χάσουν  τον ύπνο τους” πολλοί αυτοδιοικητικοί -και όχι μόνο – στη Λέσβο. Αποκορύφωμα  σήμερα ήταν  η δήλωση που διέρρευσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου,

«Ο κ. Βαλσαμίδης έχει προσφέρει πολλά στην αυτοδιοίκηση και βέβαια μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα για την ανάπτυξη του τόπου μας».

ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου σε δήλωση προς την εφημερίδα “Εμπρός” αλλά και σε άλλα ΜΜΕ .

Η παρέμβαση Αθανασίου σχολιάσθηκε έντονα στα πολιτικά πηγαδάκια και ήταν πρώτο θέμα συζήτησης στο Μανταμάδο σήμερα στο περιθώριο των εγκαινίων του Κτηνιατρείου Μανταμάδου. Πολλοί ερμήνευσαν ότι η κίνηση Αθανασίου είχε στόχο να ενθαρρύνει την υποψηφιότητα Βαλσαμίδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί  «δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση να τον έχει αντίπαλο στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο». Από την άλλη μεριά όμως έδωσε περιθώρια και για άλλες ερμηνείες αφού ουσιαστικά αδειάζει ο τέως Υπουργός τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Μυτιλήνης με τους οποίους έχει άριστες σχέσεις. Δεν θα λέγαμε το ίδιο ωστόσο  για την περίπτωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου καθώς οι δυο τους έχουν επανειλημμένα αντιπαρατεθεί δημόσια .Από την άποψη  το ιδανικό σενάριο  για τον Αντιπρόεδρο της βουλής , θα ήταν ίσως   να βάλει ο κ. Βαλσαμίδης πλώρη για το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Το ενδεχόμενο αυτό φάνηκε να… περνάει και  από το μυαλό του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου    ο οποίος σε πρόσφατα ανακοίνωσή του δεν έκρυψε την ενόχλησή του για επιστολή του κ. Βαλσαμίδη  προς την Περιφέρεια με προτάσεις  για έργα στην περιοχή ευθύνης του.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται με ενδιαφέρον οι τελικές αποφάσεις του τέως Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος επί του παρόντος μπορεί ν’ απολαμβάνει το θόρυβο που ήδη προκαλεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επόμενες εκλογές.

To top