Συζήτηση για την νέα ΚΑΠ στη Γενική Γραμματεία

Συζήτηση για την νέα ΚΑΠ στη Γενική Γραμματεία

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε  σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός για να συνεχίσει τη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ . Η συζήτηση ξεκίνησε από τις 5 το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μετά την εισήγηση του Υπουργού ακολούθησαν τοποθετήσεις τοπικών φορέων του Βορείου Αιγαίου. Ο Υπουργός άκουσε τοποθετήσεις και μεμονωμένων  πολιτών που έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις  ή τις επιδοτήσεις και τους  κάλεσε να καταθέσουν το φάκελο των υποθέσεων στον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, προκειμένου να εξετασθούν.

Κινητοποίηση αγροτών

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από την Επάνω Σκάλα και κινήθηκε προς τη Γενική Γραμματεία που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Λέσβου με κυρίαρχο το θέμα των κτηνοτρόφων μετά τη νέα ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια.

Δυνάμεις ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία με κλούβα της αστυνομίας που έκλεισε το δρόμο προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.

Ο Υπουργός κατά την άφιξή του κινήθηκε προς το σημείο που βρισκόταν οι συγκεντρωμένοι και ζήτησε να συζητήσει μαζί τους.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Πριν την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης στη Γενική Γραμματεία όλοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στο προαύλιο του κτιρίου.

 

To top