Δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο τετ α τετ με τους συγκεντρωμένους αγρότες της Λέσβου

Δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  στο τετ α τετ με τους  συγκεντρωμένους αγρότες της Λέσβου

Η 20λεπτη περίπου συζήτηση που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με τους συγκεντρωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής- λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας για τη νέα ΚΑΠ- ήταν εκείνη που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την Υπουργική επίσκεψη στη Λέσβο, αφού ο Υπουργός απάντησε απευθείας σε αιτήματα και ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λέσβου.

Συγκεκριμένα κατά την άφιξή του στη Γενική Γραμματεία για την προγραμματισμένη εκδήλωση, μόλις ο Υπουργός ενημερώθηκε ότι υπάρχουν συγκεντρωμένοι αγρότες που διαμαρτύρονται κινήθηκε προς το μέρος τους και ζήτησε να μιλήσει μαζί τους καθυστερώντας μάλιστα την έναρξη της εκδήλωσης .

Ειδικότερα  στην συζήτηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος με τον Υπουργό, τέθηκε το κυρίαρχο ζήτημα των κτηνοτρόφων που βάζει “ψαλίδι” στις επιδοτήσεις τους λόγω της νέας ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια καθώς και το πάγιο θέμα της διεκδίκησης αποζημιώσεων για τους ελαιοπαραγωγούς.

Για το ζήτημα των κτηνοτρόφων ο Υπουργός  απάντησε ότι αν υπάρχουν κτηνοτρόφοι που αποδεδειγμένα  παράγουν και έχουν αδικηθεί από τη νέα ΚΥΑ  να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο, για να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Επίσης για  το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών λόγω της επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής , ο Υπουργός  δεσμεύθηκε  ότι θα το δει με τον ΕΛΓΑ.

Ανακοίνωσε επίσης  ο  προϋπολογισμός για το πρόγραμμα νέων αγροτών είναι 19 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο και χαρακτήρισε παραπληροφόρηση όσους μιλούν για 15 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε λάβει για μια ακόμη φορά υπερβολικά μέτρα με ισχυρές δυνάμεις και κλούβες που έκλειναν το δρόμο προς τη Γενική Γραμματεία, παρότι οι συγκεντρωμένοι αγρότες δεν ήταν παρά μερικές δεκάδες.

To top