Φεστιβάλ «Aeolian Rock Storm» Παρασκευή και Σάββατο 28 και 29 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης

Φεστιβάλ «Aeolian Rock Storm» Παρασκευή και Σάββατο 28 και 29 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης

Διήμερο ροκ φεστιβάλ οργανώνει το σωματείο Lesvos Metal Crew ΛΥΓΞ  στις 28 και 29 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης με τη συμμετοχή γνωστών συγκροτημάτων. Σε επιστολή του ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού ότι ανέστειλε την επιχορήγηση του φεστιβάλ.  Ωστόσο θα πραγματοποιηθεί με πόρους του σωματείου.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής :

«Ξεκινώντας πέντε χρόνια πριν περίπου τη δημιουργία του σωματείου μας γνωρίζαμε ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας για οποιαδήποτε διοργάνωση θα υπάρξουν και στιγμές που ίσως κάποιοι θεσμικοί φορείς μας φερθούν απαξιωτικά, υποτιμητικά λειτουργώντας ακόμη και εναντίον του εγχειρήματος μας. Για αυτόν κυρίως το λόγο συνειδητά αποφασίσαμε να μην αναφερθούμε ποτέ σε θέματα που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης ( παρόλο που υπήρξαν αρκετές αφορμές ).

Από εχθές όμως το μεσημέρι κάτι τέτοιο πλέον είναι αδύνατον. Και αυτό διότι εμβρόντητοι ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς από υπάλληλο του Δήμου Μυτιλήνης ότι η επιχορήγηση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού έχει ανασταλεί από την οικονομική υπηρεσία ( για άγνωστο λόγο ) ενώ έχει τηρηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και από πλευράς μας και από πλευράς αντιδημαρχίας. Όλα αυτά Δευτέρα 24-07 μεσημέρι! Ενώ το φεστιβάλ μας Aeolian Rock Storm 2023 είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή και το Σάββατο 28+29 Ιουλίου κάτι που συνεπάγεται ότι ήδη έχει πληρωθεί από ίδιους πόρους ένα αρκετά μεγάλο ποσό για διαφήμιση, διαμονή μουσικών, εισιτήρια κτλ. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που θεωρούμε μας προσβάλει. Όχι μόνο εμάς αλλά όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του δήμου.

Είμαστε ένα στεγασμένο σωματείο που έχει διοργανώσει 3 υποδειγματικά φεστιβάλ ( ακόμα και εν μέσω πανδημίας με 100% τήρηση των τότε μέτρων ) , που κάθε χρόνο δίνει βήμα σε τοπικά συγκροτήματα ( ακόμα και εφήβων ), που κάθε χρόνο προσελκύει στο φεστιβάλ εκατοντάδες κόσμου όλων των ηλικιών, που κάθε χρόνο φέρνει ιστορικά συγκροτήματα της χώρας που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα, που ενώνει όλη τη ροκ σκηνή του βορείου Αιγαίου και που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ συναυλίες για όλους. Όλα αυτά λοιπόν προφανώς για κάποιους δε λένε τίποτα.

Το φεστιβάλ προς ενημέρωση των φίλων του σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί κανονικά με όλες τις προγραμματισμένες μπάντες ( Υπόγεια Ρεύματα, On the Edge, Emerald, White Tower , Addart ). 

Σας προσκαλούμε όλους για να περάσουμε όμορφα και να ενισχυθεί το φεστιβάλ μας για ακόμα καλύτερες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.
Όλοι στο κάστρο 28+29 Ιουλίου από νωρίς για να στηρίξουμε όλες τις μπάντες.
Lesvos Metal Crew ΛΥΓΞ
In union we stand!

To top