Συνέχεια στη διαφωνία «μετά μουσικής» μεταξύ Τσιριγώτη – Τσακύρη

Συνέχεια στη διαφωνία «μετά μουσικής» μεταξύ Τσιριγώτη – Τσακύρη

Συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη με αφορμή τη μεταφορά μουσικών οργάνων  της Ορχήστρας του Δήμου, σε άλλο χώρο έδωσε ο κ. Τσιριγώτης ο οποίος σε νέα γραπτή δήλωσή του ζητά απαντήσεις για το λόγο που ο ίδιος δεν ήταν παρών στην παραλαβή και παράδοση των μουσικών οργάνων.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής :

Αντιδήμαρχε Πολιτισμού κύριε Τσακύρη.

Μου απαντήσατε ως δικηγόρος και όχι ως αντιδήμαρχος πολιτισμού.
Ας είναι.
Θα απαντήσω γιατί έκανα τώρα την καταγγελία:
Το συμβάν που καταγγέλλω, δηλαδή η μεταφορά των οργάνων της ορχήστρας του Δήμου μας, έγινε πριν λίγες μέρες. Κατά συνέπεια, πριν λίγες μέρες το πληροφορήθηκα και εγώ.
Δεν το πίστεψα.
Πήγα στο γήπεδο και διαπίστωσα ότι πράγματι τα όργανα απουσίαζαν.
Πότε λοιπόν θα έπρεπε να κάνω την καταγγελία;
Με την πολιτική δεν ασχολήθηκα ποτέ. Μακριά από εμένα οι υπαινιγμοί σας.
Στην αρχή της θητείας σας πήγαμε μαζί στην αίθουσα του γηπέδου και παρουσία υπαλλήλου του Δήμου υπέδειξα και στους δύο σας τα όργανα και τα μηχανήματα. Έλαβα υπόσχεση ότι σύντομα θα προσληφθεί μαέστρος για τις χορωδίες και τότε θα μπορούσα να παραδώσω με πρωτόκολλο παραλαβής στον προσληφθέντα μαέστρο και σε δύο μόνιμους υπαλλήλους (επιτροπή παραλαβής) όλο το υλικό. Πιεστικά για ενάμιση χρόνο σας επισκεπτόμουν στο γραφείο σας ζητώντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μαέστρου και παράδοσης των υλικών.
Έπαιρνα μονίμως υποσχέσεις.
«Κάνε υπομονή. Κοντεύουμε.»
Την τελευταία φορά μόλις με είδατε μου είπατε χαρακτηριστικά «Μαέστρο φτάνει! Μη με πιέζεις άλλο.»
Μετά από αυτό, έπαψα να σας «πιέζω», αφού αυτό που κατάλαβα ήταν ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό που επί τόσο χρόνο σας ζητούσα. Αντί αυτού, όπως ο ίδιος αναφέρετε στην απαντητική σας επιστολή, πήγατε στον χώρο όπου φυλασσόταν τα μουσικά όργανα, ανοίξατε την αποθήκη και: «Ό,τι βρήκαμε το καταγράψαμε». Και τα παραδώσατε στον καινούργιο υπεύθυνο της Φιλαρμονικής. Μα εγώ δεν αμφισβήτησα ότι «καταγράψατε ό,τι βρήκατε». Το ερώτημα είναι αυτά τα οποία βρήκατε αντιστοιχούν στο σύνολο των οργάνων που περιλαμβάνονται στη δική μου λίστα; Γιατί να χαθεί έστω και ένα από αυτά που με τόσο κόπο συγκεντρώσαμε και αποτελούν περιουσία του Δήμου; Γιατί δεν κλήθηκα να είμαι παρών στην παραλαβή και παράδοση των μουσικών οργάνων;
Και, τέλος, για να μη μένει καμία «σκιά», όπως σας έχω ενημερώσει, βρίσκονται στην κατοχή μου μουσικά όργανα,τα οποία έχω επίσημα παραλάβει με πρωτόκολλο παραλαβής από τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τα οποία όπως πολύ σωστά θυμάστε «φυλάττω ώς κόρην οφθαλμού». Είναι καταγεγραμμένα σε σχετική λίστα, και σας δήλωσα εξ αρχής ότι επιθυμώ να τα παραδώσω και αυτά στην επιτροπή παραλαβής που θα ορίζατε. Επίσημα. Με σύνταξη πρακτικού παραλαβής και παράδοσης.
Τα όργανα αυτά οι συμπολίτες μας τα παρέδωσαν σε μένα.
Έχω λοιπόν ηθική υποχρέωση και ευθύνη απέναντί τους .
Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειώσω ότι ουδόλως με αφορούν τα περί «μηνυτήριων αναφορών» από οποιαδήποτε πλευρά…

 

To top