Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις ενόψει “Βάστριας” και καλούν Μηταράκη

Προειδοποιούν για  κινητοποιήσεις ενόψει “Βάστριας” και   καλούν Μηταράκη

Κλειστή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενόψει της έναρξης των έργων κατασκευής της νέας δομής στη Βάστρια.  Στη σύσκεψη  που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου ,παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς – είχε κληθεί και η  Βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα η οποία απουσίαζε όμως στην Αθήνα – ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, εκπρόσωποι των δυο Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου .

Εκεί οι αιρετοί που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν την έναρξη των έργων στη “Βάστρια”. Τόνισαν ότι είναι υπέρ μια μικρής δομής και διεκδικούν το άμεσο κλείσιμο του Καρά Τεπέ. Αυτό που τονίσθηκε επίσης από πολλούς ομιλητές ήταν γιατί πρέπει να γίνει μια τόσο μεγάλη δομή από τη στιγμή που έχει μειωθεί ο πληθυσμός στον Καρά Τεπέ και έχουν μειωθεί εντυπωσιακά και οι ροές.

Το Δήμαρχο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης ενώ το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γελαγώτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Αξής

Από πλευράς Επιτροπής Αγώνας παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος  Κώστας  Κουνέλλης,ο  Περιφερειακός Σύμβουλος  Νίκος Καρασάββας, ο Πρόεδρος Μιστεγνών  Αντώνης Κόμλος, οι  δημοτικές σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Εριφύλλη Χιωτέλλη και  Έφη Γιαννάκα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κόμβος Στρατής.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ένταση μεταξύ των δυο Βουλευτών που αντιπαρατέθηκαν πολιτικά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου ανέλαβε να μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση νέα  σύσκεψης με τη συμμετοχή των αιρετών της περιοχής, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη .

To top