Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι λόγω καύσωνα

Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι λόγω καύσωνα

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, μπροστά τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες μέρες, απαιτεί από κράτος και εργοδοσία το Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου απαιτεί για τις μέρες του καύσωνα να εξασφαλιστούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, και κύρια στους συναδέλφους διανομείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδiκάτου:

Μετά και τις δυναμικές παρεμβάσεις των Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας, που διεκδικήσαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταματούν τα delivery όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου και όταν η τιμή του δείκτη υγρασίας διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 20%.
Μάλιστα, σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός, υπάρχει υποχρεωτική παύση εργασίας κατά το χρονικό διάστημα 12:00-17:00.

Οι επιχειρήσεις στην εστίαση, να μην βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, για να μην θρηνήσουμε κανέναν συνάδελφο μας, από την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας και με αποζημίωση για όσους δουλεύουν με «μπλοκάκι».
• Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
• Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ
• Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας
• Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ , και όλων των αναγκαίων προμηθειών για την αντιμετώπιση της ζέστης (π.χ. δωρεάν δροσερό νερό , συχνότερα διαλλείματα κ.λπ).

 

 

To top