Σύλλογος Ασπίδα: «Δεν προστατεύεται η υγεία διπλασιάζοντας πρόστιμα και βάζοντας λουκέτα»

Σύλλογος Ασπίδα: «Δεν προστατεύεται η υγεία διπλασιάζοντας πρόστιμα και βάζοντας λουκέτα»

Την έντονη αγανάκτηση του με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκφράζει ο Σύλλογος Εστίασης «Ασπίδα Λέσβου».

Ο Σύλλογος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η εστίαση για ακόμη μία φορά έγινε ο εύκολος στόχος και πως το νέο μέτρο που υποχρεώνει τους ανεμβολίαστους να κάνουν rapid test για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων φέρνει ακόμα μεγαλύτερη πτώση – του ήδη μειωμένου – τζίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η Εστίαση γίνεται ο εύκολος ΣΤΟΧΟΣ παίζοντας με τις ζωές χιλιάδων επιχειρηματιών και των υπαλλήλων τους .

Η πρόσφατη απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 06/11/21 αποδεικνύει ότι σκοπός είναι η οικονομική αφαίμαξη των επιχειρηματιών που τόσο καιρό έβαλαν πλάτες και στήριξαν τους υγειονομικούς κανόνες που μας επιβλήθηκαν.

Η διενέργεια rapid test ΚΑΙ για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων μας, φέρνει ακόμα μεγαλύτερη πτώση του έτσι και αλλιώς μειωμένου (κατά 50%) πελατολογίου μας, και κάνει ελεγκτικό μηχανισμό τα καταστήματα μας και τους υπαλλήλους μας με διπλασιασμό των προστίμων για όσους δεν μπορέσουν να επιβληθούν στους πελάτες τους 100%.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ διπλασιάζοντας πρόστιμα και βάζοντας λουκέτα. Αυτά είναι μέτρα για την επιστροφή της όποιας στήριξης δόθηκε για την πανδημία του 2020, ενώ παράλληλα για το 2021 δεν έχει δοθεί τίποτα.

Η εστίαση από την αρχή της πανδημίας έβαλε πλάτες και δέχθηκε ότι αποφασίστηκε για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε!

Ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις,
μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Συνέδριου Εστίασης
που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 8-9 Νοεμβρίου
αφού θα έχουν παρθεί αποφάσεις και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ, οι επιχειρήσεις μας χρειάζονται στήριξη για να ανταπεξέλθουν και αυτόν τον χειμώνα, όχι όμως με προγράμματα που ευνοούν ένα μικρό μέρος της εστίασης (λόγω της πολυπλοκότητας και των προϋποθέσεων που αποκλείουν την πλειοψηφία) αλλά με μεσοπρόθεσμα μέτρα:​

• Μείωση ενοικίου
• Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών​
• Επιδότηση ενεργειακών χρεώσεων
• Εξολοκλήρου διαγραφή επιστρεπτέων προκαταβολών

Ελπίζουμε να μην γίνουνε θεατές στο ίδιο σκηνικό και να υπάρχει στόχος στήριξης και όχι απαξίωσης».

To top