Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου: «Έχεις πάντα λόγο να κάνεις τα πάντα»

Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου: «Έχεις πάντα λόγο να κάνεις τα πάντα»

Αγανάκτηση προκάλεσε και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου η προκλητική δήλωση του Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής ασθενών στα νοσοκομεία, για οικονομικά οφέλη.  Ο Σύλλογος απαντά μέσω ανακοίνωσης στον κ. Πνευματικό αναφέροντας πως «έχεις πάντα λόγο να κάνεις τα πάντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Aναρωτιόμαστε πραγματικά τι θέση να πάρουμε απέναντι στην αναλγησία του κ. Σπ. Πνευματικού, ιατρού, καθηγητή Πανεπιστημίου και υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος δήλωσε:

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω.»

Και απαντούμε: Εχεις πάντα λόγο να κάνεις τα πάντα.

Αυτό και μόνον!

Και φυσικά και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου συντάσσεται με τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, όπου μεταξύ άλλων ενδεικτικά αναφέρεται:

«Αυτό που οφείλουμε, είναι να εστιάσουμε στην υλοποίηση του νομοσχεδίου για το «ολοκληρωμένο σύστημα παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας» και την ανάπτυξη δομών ανακουφιστικής φροντίδας με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης μέχρι το τέλος».

 

To top