Το «ευχαριστώ» των τουριστικών πρακτόρων για την ανοιχτή αγορά

Το «ευχαριστώ» των τουριστικών πρακτόρων για την ανοιχτή αγορά

Με συντονισμένες κινήσεις η τοπική αγορά μπορεί να κερδίσει από τα κρουαζιερόπλοια τονίζει η Ένωση Τουριστικών – Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου σε ανακοίνωση που εξέδωσε θέλοντας να ευχαριστήσει τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης για το γεγονός ότι κράτησε τα καταστήματα ανοιχτά την Παρασκευή ώστε να μπορούν να επισκεφτούν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου SEVEN SEAS SPLENDOR την αγορά.

«Μπορεί να μην είχε την ανταπόκριση που θα επιθυμούσαμε από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, πιστεύουμε όμως ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Να μην ξεχνάμε ότι η πόλη της Μυτιλήνης μέχρι τώρα δεν είχε την φήμη ότι η αγορά της μένει ανοιχτεί μέχρι την αναχώρηση των κρουαζιερόπλοιων, όπως συνηθίζεται σε αρκετούς προορισμούς προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων.

Ως Ένωση Τουριστικών – Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει η τοπική αγορά να κερδίσει από τα κρουαζιερόπλοια, εφόσον γίνουν συντονισμένες κινήσεις με τις εταιρίες και γιατί όχι, να πάρουμε παραδείγματα από άλλους προορισμούς για το πως η τοπική αγορά αξιοποιεί την κρουαζιέρα.

Ελπίζουμε βέβαια οι προσεγγίσεις να αυξηθούν και να φτάσουμε σιγα σιγα τον αριθμό των προηγούμενων ετών, γύρω στα 100 κρουαζιερόπλοια την σεζόν.

Μετά από επικοινωνία μας με τον νέο εκλεχθέντα Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης κ. Μουτζούρη Ιωάννη, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο φορέων.

Πιστεύουμε πέρα από τα κρουαζιερόπλοια υπάρχουν και άλλες αγορές που μπορούν να αξιοποιηθούν όπως αυτή της Τουρκίας. Μόνο από άμεση και εποικοδομητική συνεργασία θα καταφέρουμε καλύτερα αποτελέσματα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η Ένωση.

To top