Κορονοϊός: Στο τραπέζι νέα μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Κορονοϊός: Στο τραπέζι νέα μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Nέα μέτρα έρχονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το οποίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 4.696 σε ένα 24ωρο.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη εξετάζοντας τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα.

Στο τραπέζι νέα μέτρα για μεικτούς χώρους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων αναμένεται να αφορά στους ανεμβολίαστους δεδομένου ότι αποτελούν την κοινωνική ομάδα η οποία κινδυνεύει περισσότερο.

Μεταξύ των μέτρων που συζητούνται και φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση προς εφαρμογή, είναι να γίνονται περισσότερα τεστ σε εργασιακούς χώρους ωστόσο η στο τραπέζι είναι επιπλέον μέτρα για τους μεικτούς χώρους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτική η επίδειξη είτε τεστ είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού για ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους κάτι το οποίο για παράδειγμα ακολουθείται στη Γαλλία.

To top