Έφθασαν με την πυραυλάκατο Ρίτσος τα ιστορικά κειμήλια που θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Έφθασαν με την πυραυλάκατο Ρίτσος τα ιστορικά κειμήλια που θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Λίγο μετά τις  6 το απόγευμα έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης η Πυραυλάκατος Ρίτσος η οποία μετέφερε, τα  ιστορικά κειμήλια τα οποία θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης,  στο πλαίσιο έκθεσης που οργανώνεται με την ευκαιρία των Ελευθέριων της Μυτιλήνης.

Στην έκθεση ιστορικών κειμηλίων της Επανάστασης του 1821 θα περιλαμβάνει τη Χάρτα του Ρήγα Φεραίου και την καρδιά του ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη η οποία έχει ταριχευθεί  με εντολή του Βασιλιά Όθωνα από το 1835 όταν έπαψε να “χτυπά” και φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας.

 

 

Επίσης στην έκθεση που οργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης θα εκτεθούν μοναδικά ιστορικά κειμήλια από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Τα κειμήλια παρέλαβαν στρατιωτικά οχήματα για να τα μεταφέρουν στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης.

 

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρέθηκαν σήμερα για την παραλαβή των κειμηλίων ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

 

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί στις 3 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση αυτή σηματοδοτεί και την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης .

 

To top