Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση της ΑΓΣΣΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση της ΑΓΣΣΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ).

Νέος Πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ αναδείχτηκε ο κ.Κουτσιμπογεώργος Γεώργιος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Μαλαμής Γεώργιος
Γενικός Γραμματέας: Μπιρμπιλής Αντώνιος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παπαδημητρίου Ελένη
Γραμματέας Οικονομικού: Αρνής Γεώργιος
Αν. Γραμματέας Οικονομικού: Σμπόνιας Ιωάννης
Γραμματέας Οργανωτικού: Δικόνιμος Δημήτριος
Αν. Γρ.αμματέας Οργανωτικού: Δαμιανός Βασίλειος

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Διοίκησης εξετάστηκαν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, κυρίως λόγω των αλλεπάλληλων μειώσεων στις συντάξεις  αλλά και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η νέα Διοίκηση της Α.Γ.Σ.Σ.Ε αποφάσισε να στείλει Ανοικτή Επιστολή στα κόμματα για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τα 2,5 εκ. των συνταξιούχων, ώστε να γνωρίζουμε τις θέσεις τους.
Ζητάμε από τα κόμματα να δεσμευτούν εν όψει εκλογών για:
1.Την κατάργηση με την ενσωμάτωση της στη σύνταξη, της προσωπικής διαφοράς – Την χορήγηση αυξήσεων σε όλους τους συνταξιούχους-Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
2.Την απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών της περιόδου 2015-16 (Επικουρικές και Δώρα), και έντοκα, όπως έγινε για άλλες κατηγορίες συνταξιούχων (Δικαστικοί, ειδικά μισθολόγια κλπ)
3.Την μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ) στα είδη πρώτης ανάγκης και στα φάρμακα.
4.Την επαναφορά στο 4% της εισφοράς υγείας και μόνο επί της κύριας σύνταξης όπως ίσχυε μέχρι το 2015, με την κατάργηση επί των επικουρικών και των πολλαπλών κύριων και επικουρικών συντάξεων.
5.Την επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους πιο χαμηλοσυνταξιούχους που με τις πενιχρές συντάξεις τους δεν μπορούν να επιβιώσουν στις σημερινές εποχές, με την μεγάλη ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.
6.Η συμμετοχή στην πρόσθετη φαρμακευτική δαπάνη, σε περίπτωση επιλογής πρωτότυπου σκευάσματος, να περιοριστεί στο 25% από το μέχρι 100% που μπορεί να φθάσει σήμερα.
7.Εκτός από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης να καταργηθεί και η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ). Να σταματήσουν οι συνταξιούχοι να πληρώνουν διπλή φορολογία, μια για τον κύριο φόρο και μια δεύτερη με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.
8.Ενίσχυση κα ισχυροποίηση του Ε.Σ.Υ, ώστε να εξασφαλίζεται Ανθρώπινη και Αξιοπρεπής Ιατρική και Νοσοκομειακή φροντίδα, όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των Συνταξιούχων με τα πολλά προβλήματα Υγείας.
Με βάση αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο ζητάμε συναντήσεις με τους Προέδρους ΟΛΩΝ των κομμάτων.
Από τις δεσμεύσεις και τις απαντήσεις τους, θα συναρτήσουμε και τις επιλογές μας στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τη Ζωή μας!
Είμαστε απόμαχοι, αλλά ως βετεράνοι των αγώνων ξέρουμε να παλεύουμε για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, τον ΣΕΒΑΣΜΟ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας, αλλά και να διεκδικούμε ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

 

 

To top