Συναντήσεις Μουτζούρη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών και με Τουρκική Αντιπροσωπεία από την Σμύρνη

Συναντήσεις Μουτζούρη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών και με Τουρκική Αντιπροσωπεία από την Σμύρνη

 Με τον  Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιο  Μαλλιαρά συναντήθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Επίσης συναντήθηκε την Παρασκευή  και με Τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Σμύρνης και επιχειρηματίες, με αφορμή το πρώτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα εγκαινιάζοντας για φέτος την γραμμή Μυτιλήνη – Σμύρνη.

Ειδικότερα κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, ο κ. Μαλλιαράς, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμμετοχή της Περιφέρειας  στην  έκθεση SEREXPO 2022, στην οποία ήταν τιμώμενη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, απευθύνοντας πρόσκληση και για την φετινή.

Επίσης ο Περιφερειάρχης  καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των Τούρκων αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών που έφθασαν την Παρασκευή στο πρώτο δρομολόγιο από Σμύρνη  και συζήτησε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα από τα απέναντι παράλια.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Υποδεχτήκαμε σήμερα από την Σμύρνη την Τουρκική Αντιπροσωπεία και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε θέματα που μπορούν να διευκολύνουν την έλευση Τούρκων επισκεπτών στην Λέσβο και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς η Περιφερειακή Αρχή με τις ενέργειες της και τις στοχευμένες δράσεις της στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο, έχει αυξήσει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία και αυτό είναι εμφανές πλέον. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, καθώς έχω ξανά πει πως ο εξ ανατολών τουρισμός είναι η κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης των νήσων μας».

 

To top