Οι δικαστικοί υπάλληλοι μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Οι δικαστικοί υπάλληλοι μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Μετά το σεμινάριο Βασικών Α΄ βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων που διοργάνωσε το Μάρτιο του 2023, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου, πραγματοποίησε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη βασική υποστήριξη της ζωής και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού.

Το σεμινάριο διάρκειας 5 ώρων υλοποιήθηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου και το παρακολούθησαν δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι. Περιελάμβανε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης Αυτόματου Εξωτερικού απινιδωτή. Έγινε θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα με εκπαιδευτικούς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, τοποθέτηση σε πλάγια θέση ασφαλείας (ανάνηψης) και αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν στο πρακτικό μέρος και έλαβαν πιστοποίηση ανανήπτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) .

Στους επόμενους στόχους του Συλλόγου είναι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την οποία έχει γίνει μια πρώτη συνεννόηση και θα ακολουθήσει και επίσημο έγγραφο αίτημα, να τοποθετηθεί αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

To top