Το μήνυμα της Καίτης Στρατάκη στους μαθητές για τις Πανελλήνιες: «Πιστέψτε στον εαυτό σας»

Το μήνυμα της Καίτης Στρατάκη στους μαθητές για τις Πανελλήνιες: «Πιστέψτε στον εαυτό σας»

«Μην αφήσετε το εύλογο άγχος σας να κυριαρχήσει και να αμφισβητήσει τις ικανότητες και την αυτοπεποίθησή σας, μην αφήσετε τυχόν απρόοπτα και δυσκολίες να σας αποθαρρύνουν.
Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους και κυρίως, σκεφτείτε το πόσο έχετε εσείς βελτιωθεί και αναπτυχθεί ως προσωπικότητες μέσα από την εμπειρία της προετοιμασίας σας…» τονίζει μεταξύ άλλων σε μήνυμά προς τους μαθητές με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλήνιων εξετάσεων,  η  Διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης  Καίτη Στρατάκη.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Η περίοδος των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι μια περίοδος προκλήσεων, αλλά και ευκαιριών για το μέλλον. Όμως, είναι πολύ έντονη η αίσθηση του βάρους και της πίεσης που δημιουργεί σε εσάς, που βρίσκεστε σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, αλλά και σε όσους σας στηρίζουν. Με την επιστολή αυτή, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμηση και το σεβασμό μου προς όλους/ες εσάς που τόσο κόπο και προσπάθεια καταβάλλετε προετοιμαζόμενοι/ες για τη δοκιμασία αυτή.
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μόνο ένα κεφάλαιο στη ζωή σας και σε όσα μεγάλα πράγματα θα έρθουν, μία άσκηση που θα σας κάνει πιο δυνατούς για το μέλλον.
Μην αφήσετε το εύλογο άγχος σας να κυριαρχήσει και να αμφισβητήσει τις ικανότητες και την αυτοπεποίθησή σας, μην αφήσετε τυχόν απρόοπτα και δυσκολίες να σας αποθαρρύνουν.
Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους και κυρίως, σκεφτείτε το πόσο έχετε εσείς βελτιωθεί και αναπτυχθεί ως προσωπικότητες μέσα από την εμπειρία της προετοιμασίας σας.
Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια, συμβουλές και στήριξη από οικεία πρόσωπα, φίλους και καθηγητές, πιστέψτε στον εαυτό σας και προπαντός φροντίστε το μοναδικό σας σώμα και νου.
Τέλος, παιδιά μου, θέλω να σας πω ότι η επιτυχία δεν μετριέται απλώς από τις βαθμολογίες μιας εξέτασης, αλλά από την προσωπική ευτυχία, το πάθος για ζωή και την εκπλήρωση των ονείρων μας μέσα από τη δυναμική, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά μας.
Εύχομαι να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα όνειρα και οι ελπίδες σας και τίποτα να μη σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειές σας !

To top