Αδελφότητα Κρητών Λέσβου: Mνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων της μάχης της Κρήτης

Αδελφότητα Κρητών Λέσβου: Mνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων της μάχης της Κρήτης

Την Κυριακή 28 Μαίου, η Αδελφότητα Κρητών Λέσβου, τέλεσε μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων της μάχης της Κρήτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Παγανή Μυτιλήνης, όπου παρευρέθηκαν μεταξύ των καλεσμένων, ο Στρατηγός 98 ΑΔΤΕ κ. Γρηγόριος Μπουντλιάκης, εκ μέρους της Μητρόπολης Μυτιλήνης ο Πρωτοσύγκελος κ. Ιάκωβος Καραμούζης , ο Πάτερ Προκόπιος και Πάτερ Θεόδωρος της 98 ΑΔΤΕ και πολλοί φίλοι του συλλόγου.

Μετά την λειτουργία, ο καφές συνοδεύτηκε απο ήχους ριζίτικων τραγουδιών, από μέλη του συλλόγου της Αδελφότητας Κρητών Λέσβου.
Η Μάχη της Κρήτης έμεινε στην ιστορία σαν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την αεραποβατική επιχείρηση που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία στις 20 Μαίου του 1941 με απώλεια των συμμάχων 3.500 νεκρούς και 17.500 αιχμαλώτους. Η μάχη θεωρείται πολύ σημαντική για τους Κρητικούς, λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών και του μεγάλου τιμήματος που είχε η επίθεση, και η επακόλουθη κατοχή, στον πληθυσμό του νησιού.
Η Αδελφότητα Κρητών Λέσβου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Στρατηγό 98 ΑΔΤΕ κ. Γρηγόριο Μπουντλιάκη , τον Πατήρ Προκόπιο και Πατήρ Θεόδωρο της 98 ΑΔΤΕ και εκ μέρους της Μητρόπολης Μυτιλήνης τον Πρωτοσύγκελο Πάτερ Ιάκωβο Καραμούζη, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

To top