Όλοι μαζί για τον μικρό Άγγελο

Όλοι μαζί για τον μικρό Άγγελο

Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στη Λήμνο στο να συγκεντρωθούν πλαστικά καπάκια κάθε είδους, προκειμένου να αντικατασταθούν με ένα ειδικό αμαξίδιο, που θα βοηθήσει το 19 μηνών Άγγελο από το Μούδρο, ο οποίος γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο aicardi goutieres syndrome 4, παρουσιάζοντας νευροαναπτυξιακές διαταραχές και κινητικά προβλήματα. Την πρωτοβουλία έχουν αγκαλιάσει πολίτες από τη Λέσβο το Γύθειο και την Εύβοια.

Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε άμεσα ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου που τοποθέτησε στην πλατεία Υψιπύλης ένα καινούργιο, καθαρό, πράσινο κάδο για τη συλλογή καπακιών αλλά και πολλοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα όπως οι Ακαδημίες του Πανγυθεατικού στο Γύθειο αλλά και η Εύβοια.

Η ιστορία αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστες τις “Μυτιληνιές μανούλες” αφού με πρωτοβουλία και προτροπή μιας μανούλας, της Αγγελικής Γαϊτανή, ξεκίνησε και στη Λέσβο η συλλογή καπακιών.

Η κυριά Γαϊτανή έγραψε συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής:

«Μαζεύω και εγώ καπάκια για τον μικρό Άγγελο είναι ένα παιδάκι 19 μηνών από την Λήμνο που χρειάζεται ένα αμαξίδιο. Πάμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά…
Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, ανακοίνωσε, σήμερα, πως ενώνει τις δυνάμεις του, ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου. Ένα μεγάλο Μπράβο λοιπόν….
Μυτιλήνη Πάμε να συγκεντρώσουμε καπάκια και να στείλουμε… Μπορούμε και εμείς…..
Μένω Πάμφιλα, αλλά σε συνεννόηση σε πμ έρχομαι και τα παίρνω και όποια πάει στο Νέο Jumbo, εκεί δίπλα έχουμε συνεργείο αυτοκινήτων “Μαμουλής Παναγιώτης”, μπορείτε να τα αφήσετε εκεί».

 

 

 

To top